Freitas i Samara pobednici Czech Opena

Portugalac Marcos Freitas i Rumunka Elizabeta Samara pobednici su Czech Opena, koji je održan u gradu Olomouc od 27. do 31. avgusta. Turnir koji je u okviru svetske turneje (World Tour) ITTF-a, pamtiće se po dominaciji Evropljana u pojedinačnom delu takmičenja.

Češki grad Olomouc bio je domaćin svetske turneje ITTF-a. Turnir Czech Open ostaće upamćen po sjajnim partijama evropskih stonotenisera koji su se u pojedinačnom delu takmičenja u svim konkurencijama okitili zlatom. U pojedinačnoj konkurenciji do 21 godine slavio je Francuz Simon Gauzy, koji je u finalu savladao Japanca Maharu Yoshimura sa 4:1. Nemačka reprezentativka Petrissa Solja bila je ubedljiva u ženskoj konkurenciji do 21 godine, gde se u finalu sastala sa Sofijom Polkanovom iz Austrije, savladavši Austrijanku sa 4:2.

Muška seniorska kategorija okupila je veliki broj igrača iz TOP 50 na ITTF listi, gde je nakon jako neizvesnog finalnog meča nad Nemcem Baumom slavio Portugalac Marcos Freitas, rezultatom 4:3, dok je u ženskoj kategoriji pobednički pehar odnela rumunska stonoteniserka Elizabeta Samara, savladavši Ai Fukuharu iz Japana, takođe sa 4:3. Jedina zlatna odličija za Azijate osvojena su u dublu, gde su u muškoj konkurencili slavili Yuya Oshima i Masataka Morizono iz Japana, a u ženskoj Ai Fukuhara i Misako Wakamiya, takođe iz Japana.

Snimke svih mečeva možete odgledati na ITTF TV.

Napiši komentar...