Mlađi kadeti otvaraju sezonu

Kalendar stonoteniskog saveza Srbije za sezonu 2014/15 nije pretrpeo veće promene u odnosu na prošlu sezonu. Kao i u prethodnih par sezona, mlađi kadeti će otvoriti takmičarsku sezonu na 4. memorijalnom turniru ”Sabo Ištvan” u Čoki. Turnir koji je B klase, igra se 30. avgusta i boduje se za rang listu Srbije.

Memorijalni turnir ”Sabo Ištvan” u Čoki je jedino zvanično takmičenje u Srbiji koje će se igrati u avgustu, dok je za septembar zakazan početak ligaških takmičenja i prvi turnir A klase za juniore i kadete. Kraj septembra donosi evropsko prvenstvo za seniore u Lisabonu, gde će Srbija imati svojih predstavnika. Serbia Junior & Cadet Open u Vrnjačkoj Banji prvo je takmičenje u Srbiji koje će se igrati u oktobru, nakon kojeg sledi seniorski memorijal “Vilim Harangozo” u Subotici, i kadetski ”Trofej Novog Sada”. Otvoreni turnir Regiona Beograd igraće se 18/19. oktobra gde će se nadmetati kadeti i mlađi kadeti.

Novembar je mesec sa najviše takmičenja  u ovoj sezoni, igrači svih kategorija biće aktivni. Drugi seniorski turnir A klase za seniore odigraće se u Vršcu 22. novembra, juniori će biti aktivni 15. i 23. na turnirima ”Trofej Bečeja” i memorijalu ”Voja Vakulović” u Smederevu. Kadetski turnir ”Mesaroš Tibor” u Bačkoj Topoli odigraće se 16. novembra, dok će mlađi kadeti nastupati na Trofeju Bečeja i Trofeju Vršca. Mlađi kadeti i kadeti poslednju aktivnost u 2014. godini imaće na Otvorenom turniru regiona Vojvodine, dok će po 16 najboljih seniora i seniorki zatvoriti kalendarsku 2014. godinu turnirom TOP 16.

Januar je rezervisan za 10. i 11. kolo prve i super lige, dok će u februaru juniorski turnir u Subotici ”Vojkan Marković” i ekipno prvenstvo Srbije za juniore biti jedina dešavanja.

Prvo pojedinačno prvenstvo Srbije u sezoni biće seniorsko, koje će se odigrati 28. februara i 1. marta, dok će se u isto vreme najbolje ekipe mlađih kadeta boriti za titulu državnog prvaka. Otvoreni turnir regiona RSTSN je još jedan turnir A klase za mlađe kadete i igraće se 15. marta. Pojedinačno prvensto Srbije za juniore odigraće se 22. marta, dok će 7 dana kasnije uslediti državno prvenstvo za kadete. Tibhar kup u Beogradu biće prvo zvanično takmičenje za mesec april, gde će se nadmetati najbolji juniori Srbije. Ekipno prvenstvo Srbije održaće se 26. aprila, nakon čega sledi pojedinačno svetsko prvenstvo koje će se odigrati u kineskom gradu Suzhou od 26. aprila do 3. marta.

Pojedinačno prvenstvo Srbije za mlađe kadete zakazano je za 3. maj, nakon čega slede prvi polufinalni mečevi plejofa Superlige. 9. i 10. maja odigraće se kvalifikacioni turnir za popunu prvih liga Srbije, dok je za isti datum zakazan i TOP 12 za mlađe kadete. Utakmice finala plejofa Superlige odigraće se 11., 13. i 15. maja. Međunarodno prvenstvo Novog Sada za juniore i kadete zakazano je za 16. i 17. maj. Na kraju meseca aktivni će biti i veterani, na 5. prvenstvu Srbije za veterane, dok će se u tom periodu odigrati i TOP 12 turniri za juniore i kadete čime se završava takmičarska sezona 2014/15.

Napomena: U tekstu nisu uzeta u obzir regionalna takmičenja, već samo takmičenja sa kalendara stonoteniskog saveza Srbije.

Napiši komentar...