Plastične narandžasto-bele loptice menjaju standardne?

Standardna celuoidna loptica odlazi u prošlost. Nove plastične loptice prvi put su primenjene u kineskoj Super ligi sredinom avgusta. Svetska stonoteniska federacija (ITTF) u maju sledeće godine doneće odluku o promeni loptica u svim takmičenjima u okviru te organizacije, što povlači sve stonoteniske saveze uključujući i Srbiju.

Nove, narandžasto-bele loptice koje se proizvode od plastike, sledeće godine bi trebalo da u potpunosti zamene celuoidne koje se koriste godinama u nazad. Na sednici generalne skupštine ITTF-a u maju sledeće godine glasaće se o promeni loptica u svim svetskim takmičenjima. Ukoliko postoji dovoljan broj glasova, narandžasto-bela loptica će zameniti postojeće bele loptice u svim takmičenjima u svetu. Prema nedavnom istraživanju koje je sproveo kineski sportski savez, 98% udruženja širom sveta je pokazalo svoju podršku. Boja i materijal proizvodnje nije jedina razlika u odnosu na celuoidne, već i veličina. Nova plastična loptica biće nešto većih dimenzija.

Dimitrij Ovtcharov, član kineskog tima ”Jiangsu” testirao je nove plastične loptice. Na svom Instagram profilu naveo je: ”Danas sam prvi put video nadandžasto-belu lopticu koja će se koristiti u polufinalu kineske Super lige. Plastična je i veća od prethodnih celuoidnih loptica.”

Napiši komentar...