Bastian Steger izostavljen sa spiska za EP u Lisabonu

Nemačka stonoteniska federacija objavila je spisak igrača koji će učestvovati na evropskom prvenstvu u Lisabonu sledeće nedelje. Patrick Franziska, Patrick Baum, Steffen Mengel, Timo Boll i Dimitrij Ovtcharov činiće sastav Nemačke koji će pokušati da odbrani titulu ekipnog šampiona Evrope.

Selektor Nemačke, Jorg Rosskopf, najavio je igrače koji će činiti sastav Nemačke na ekipnom šampionatu Evrope koje će se održati od 24. do 28. septembra u Lisabonu. Timo Boll i Dimitrij Ovtcharov i na ovom prvenstvu biće glavni aduti Roskopfa, dok su ostali Nemački stonoteniseri svojim uspesima u proteklom periodu uspeli da izbore mesto u reprezentaciji, a to su Patrick Franziska, Patrick Baum i Steffen Mengel.

Velika konkurencija za mesto u Nemačkoj reprezentaciji stavila je iskusnog Bastiana Stegera u drugi plan, što će značiti da će ovaj stonoteniser prvi put nakon 12 godina biti izostavljen sa spiska selektora za evropsko prvenstvo.

Nemački igrač priznao je da je pomalo iznenađen, ali razume to da Jorg Rosskopf želi dati šansu mladim igračima. Želeo je da bude u timu, ali je istakao da je konkurencija za slobodna mesta u reprezentaciji bila jako velika.

Na pitanje koje su Stegeru postavili novinari sajta Bundeslige, kakve rezultate očekuje od Nemačke na EP,  iskusni Nemac je odgovorio:

Tim ne putuje u Lisabon da bi osvojio srebrnu ili bronzanu medalju, već mislim da je Nemačka glavni favorit za titulu i da će ostati šampion Evrope.

Napiši komentar...