Učešće Zhang Jikea na Olimpijadi pod znakom pitanja

Olimpijski i svetski šampion, takozvani Gren Slem šampion Zhang Jike, ne može tako jednostavno koristiti svoje rezultate iz prošlosti kao prednost nad svojim saigračima za naredne olimpijske igre u Riu 2016. Selektor kineske reprezentacije Liu Guoliang naveo je da je učešće Zhang Jikea na Olimpijadi ugroženo od strane velikog broja saigrača iz reprezentacije.

Nakon lakšeg plasmana na Olimpijadu u Londonu, gde je Jike osvojio zlato, za učešće na olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru Jike će morati da premosti dosta prepreka. Najveća opasnost vreba upravo od saigrača iz reprezentacije koji čine sam svetski vrh. Igrači kao što su Xu Xin, Ma Long, Wang Hao, Fan Zhendong, Yan An prava su pretnja za Gren Slem šampiona, čija je forma znatno opala na poslednjih nekoliko takmičenja.

Ostalo je još 2 godine do olimpijskih igara, a konkurencija je veoma jaka. Ne može se tolerisati ni najmanja greška u naredne dve godine, ukoliko Jike želi da nastupi u Riu, naveo je Liu Guoliang.

Predstojeći svetski šampionat koji će se održati 2015. daće jasnu sliku o trenutnom stanju kvaliteta kineskih reprezentativaca, a kineski selektor je naveo da je odbrana titule šampiona sveta za Jikea u ovom momentu jako neizvesna, i da su najveći favoriti za svetsku titulu, kao i 2 mesta koja vode na Olimpijadu, Xu Xin i Fan Zhendong.

Napiši komentar...