Bez Kineza na završnom turniru ITTF World Tour

Završni turnir ITTF svetske turneje odigraće se u Bankoku od 11. do 14. decembra, gde će nastupiti takozvani ”ostatak sveta”, naime, među 16 muškaraca i 16 žena koji će se takmičiti na ovom turniru, nema takmičara iz Kine.

Turnir kojim se završava kalendarska 2014. na svetskoj sceni biće borba između 16 muških i 16 ženskih takmičara za veliku novčanu nagradu i trofej pobednika završnog turnira, čiji je kvalitet znatno manji u odnosu na turnire gde nastupaju Kinezi.

Ono po čemu će se ovaj turnir razlikovati od ostalih je velika neizvesnost, koja će trajati do samog kraja, jer prisustvo najboljih kineskih takmičara znatno smanjuje dilemu oko nacionalnosti osvajača turnira.

Takmičenje u muškoj konkurenciji biće posebno zanimljivo. Imena kao što su Jun Mizutani, Dimitrij Ovtcharov, Koki Niwa, Vladimir Samsonov, Chuang Chin-Yuan, Marcos Freitas, Tiago Apolonia obećavaju jako zanimljive mečeve na ovom turniru.

U ženskom delu takmičenja blagi favorit je Feng Tianwei, čije će glavne rivalke za titulu biti Kasumi Ishikawa, Ai Fukuhara i Elizabeta Samara.

Napiši komentar...