Dimitrije Levajac niže uspehe u Rusiji

Član kadetske reprezentacije Srbije, Dimitrije Levajac, živi i trenira u Moskvi. Nakon što je postao prvak Moskve, Levajac je dobio zabranu igranja na zvaničnim takmičenjima u Rusiji, pa svoj kvalitet mora dokazivati na nezvaničnim turnirima.

Nedostatak ruskog državljanstva doveo je Dimitrija Levajca u situaciju da u Rusiji ne može igrati na zvaničnim takmičenjima, sem na otvorenom prvenstvu Moskve, pa ovaj mladi stonoteniser svoj veliki kvalitet mora dokazivati samo na nezvaničnim takmičenjima.

Jedno od takvih takmičenja održano je krajem oktobra u Kazanju pod nazivom ”Kazanjskaja reketka”. Levajac, koji je rođen 2001. nastupao je u kategoriji 2000. godišta i mlađih i osvojio turnir. Drugoplasirani na ovom turniru bio je Aleksandr Salajev, dok je treću poziciju zauzeo Dmitrij Sigorcov.

U kategoriji koju je osvojio naš predstavnik nastupalo je 78 igrača, dok su na celom turniru učestvovali igrači iz preko 30 gradova Rusije i Kazahstana. Pojedinačni rezultati brojili su se za ekipni plasman, gde je Levajac sa svojom sportskom školom pod nazivom ”SŠ No 93” osvojio 2. mesto, čemu je Dimitrije najviše doprineo. Ova titula našeg predstavnika je samo još jedna u nizu, jer se Levajac sa većine turnira vraća sa zlatnim odličijem.

Levajac na pobedničkom postolju

Za razliku od turnira u Srbiji, turniri mlađih kategorija u Rusiji traju i po 3-4 dana, gde svaki igrač odigra bar 15 mečeva, pri čemu se razigrava za svaku poziciju na turniru. Takvim sistemom se podiže nivo igre samih igrača i stvara se ”velika kritična masa” dece koja aktivno učestvuju na turnirima, i taj kvantitet podiže i kvalitet.

Napiši komentar...