Fan Zhendong šampion Kine

Nakon poraza u finalu kineskog šampionata 2013. Fan Zhendong je ovog puta uspeo da postane šampion Kine i tako sebi prisvoji jednu od velikih titula. U pojedinačnoj konkurenciji savladao je Ma Longa, dok je titulu osvojio i u dublu, zajedno sa Xu Xinom.

Ovogodišnji kineski šampionat završen je dvostrukim trijmufom sedamnaestogodišnjeg Fan Zhendonga. Put do finala nije bio ni malo lak, u četvrtfinalu Fan je za protivnika imao Yan Ana i savladao ga sa 4:0.

Sledeći rival mladom Kinezu bio je Shang Kun koga je savladao sa 4:1. Finalni meč doneo je susret sa Ma Longom koga je, za razliku od prošlogodišnjeg finala, ovog puta uspeo da savlada sa 4:2 i tako po prvi put postane šampion Kine.

Još jedna titula otišla je u ruke Fan Zhendonga, u paru sa Xu Xinom. Njih dvojica su u finalu dublova savladali Ma Longa i Zhang Jikea rezultatom 4:2. Ženska konkurencija dala je iznenađujući rezultat, mlada Zhu Yuling savladala je svetsku šampionku Ding Ning sa 4:2 i tako postala nova kineska šampionka.

Srebrna u singlu, ali zlatna u dublu bila je Ding Ning koja je u paru sa Liu Shiwen savladala Yang Yanmei i Yuan Xuejiao. Šampionsku titulu u mix dublu osvojili su Yan An i Sheng Dandan.

Napiši komentar...