OSTAVKA: Zoran Kalinić podneo ostavku

Dosadašnji predsednik stonoteniskog saveza Srbije Zoran Kalinić, podneo je ostavku. Kalinić je kao razlog ostavke naveo da pojedinci iz stonoteniskog saveza Beograda pokušavaju da stalnim ometanjem rada nanesu štetu stonoteniskom savezu Srbije, sa ciljem da preuzmu vlast i funkcije u STSS.

Ostavka Zorana Kalinića:

Potpredsedniku STSS
Obraćam se Vama, koji shodno članu 38.Statuta STSS preuzimate dužnost rukovođenja savezom. Radi potpunog informisanja sportske javnosti želim objasniti motiv svoga odlaska.
Orkestrirani pojedinci nelegitimnog rukovodstva Stonoteniskog saveza – Region Beograd su dvadeset i tri puta neosnovano, tendenciozno i zlonamerno podnosili razne prijave Inspektoratima RS, Ministarstvu sporta,Sportskoj inspekciji, Olimpijskom komitetu,sredsvima javnog informisanja pokušavajući da stalnim ometanjem rada nanesu štetu savezu i meni lično a sve sa ciljem preuzimanja vlasti i funkcija u STSS.Naravno da u tome nisu uspeli,svi pokušaji su odbijeni a prijave im odbačene kao neosnovane i toliko apsurdne da ih ne vredi komentarisati.Sa druge strane u „njihovom dvorištu” klubovi i pojedinci vode sudske postupke sa ustanovljenim dokazima da su vršili falsifikovanja i zloupotrebe.Konačna presuda, koja se uskoro očekuje prouzrokovaće nesagledive posledice po pojedince i za stoni tenis u regionu.
Kao čovek sa poznatom i priznatom sportskom biografijom,koji nikada nije imao sukob a ne želim ni sada da se svetim, doneo sam Odluku, da svoje ime više ne stavljam u poziciju da zastupam i radim za one,kojima je jedini cilj funkcija i sticanje lične koristi.Isključivo i jedino iz tog razloga se povlačim sa mesta Predsednika.
Danas je Stonoteniski savez Srbije jedna sređena sportska organizacija sa dobrom stonoteniskom infrastrukturom,perspektivnim igračima,odličnim stručnim kadrom,ostvarenim vrhunskim sportskim rezultatima u 2014 i regulisanim svim obavezama prema igračima, trenerima i zaposlenima.
Zahvaljujem se svima (posebno Generalnom sekretaru) koji su me punih šest godina koliko sam bio na mestu Predsednika pratili,ulagali svoje slobodno vreme i ogromnu energiju, da bi stoni tenis živeo,ostvario rezultate i obezbedio visoko mesto u familiji sportova Srbije.
Uvek ću biti na raspolaganju kako stonom tenisu tako i sportu uopšte, koristeći svoja stečena svetska i evropska poznanstva, ali sarađujući samo sa legitimnim,pravim i pristojnim sportskim radnicima.
Želim Vam uspešan rad a novom Predsedniku puno sreće.
Sportski pozdrav
Zoran Kalinić
Subotica,23.11.2014.godine

Napiši komentar...