Seniori u Bečeju, juniori u Smederevu (REZULTATI)

Seniorski Trofej Bečeja i juniorski memorijal ”Voja Vakulović” u Smederevu, održani su u subotu 22. novembra. Dok su se juniori u Smederevu nadmetali u velikom broju, seniora je u Bečeju bilo svega 22, dok turnir u konkurenciji seniorki nije ni održan, zbog malog broja prijavljenih takmičarki. 

Poslednju proveru pred TOP 16 imali su naši najbolji seniori, koji su se u malom broju nadmetali za titulu na Trofeju Bečeja. Činjenica da turnir u kategoriji seniorki nije održan zbog malog broja takmičarki je zabrinjavajuća, što se ne dešava prvi put.

Turnir A klase, koji se boduje za seniorsku rang listu Srbije, bio je prilika da igrači osiguraju učešće na TOP 16, koji će se održati krajem decembra. Stonoteniseri zrenjaninskog Banata još jednom su potvrdili potpunu dominaciju, osvojivši sve 4 medalje. Kao i na prvenstvu AP Vojvodine, i ovog puta najbolji je bio Vladimir Radonjić, koji je u finalu savladao Nađ Nemedi Valentina, rezultatom 4:1. Treću poziciju podelili su Uroš Gordić i Ilija Majstorović.

Memorijalni turnir ”Voja Vkulović” održan je hali sportova u Smederevu. Najbolji juniori i juniorke takmičili su se u 4 kategorije, juniori i juniorke pojedinačno, i juniori i juniorke u parovima. Najbolji u kategoriji juniora pojedinačno bio je Nikola Marinković, član beogradskog STAK-a, dok je drugu poziciju zauzeo Aleksa Gacev, koji nastupa za Radnički iz Pirota. Treća pozicija pripala je Nikši Martinoviću i Nikoli Grbiću.

Najbolja juniorka na ovom turniru bila je Ivana Vejnović, članica Sente, koja je u finalu nadigrala Draganu Vignjević, članicu Obilića. Tamara Agošton i Tijana Jokić podelile su treću poziciju.

  • Plasman na turniru u kategoriji parova (juniori):

1. Nikola Marinković/Luka Jovičić (STAK)

2. Nikola Grbić/Aleksa Adamović (Čelarevo)

3. Aleksa Gacev/Matija Jovičić (Radnički/STAK)

3. Vladimir Janićijević/Vladimir Ilić (STAK/Stenes)

  • Plasman na turniru u kategoriji parova (juniorke):

1. Tijana Jokić/Dragana Vignjević (Vršac/Obilić)

2. Ivana Vejnović/Tamara Agošton (Senta/Obilić)

3. Edina Benke/Ivana Perović (Vojvodina BG/Goč)

3. Ivana Milovanović/Ela Halas (Senta/Spartak)

Trofej Bečeja
Voja Vakulović

Napiši komentar...