Školsko republičko takmičenje u stonom tenisu

Drugu godinu za redom Trstenik je domaćin najboljim učenicima osnovnih i srednjih škola u stonom tenisu. Takmičenje je održano 18. i 19. novembra, na kome je učestvovalo 160 takmičara iz 26 okruga.

Prvog dana takmičenja za titulu najboljih borili su se osnovci, u pojedinačnoj i ekipnoj konkurenciji. Učenik osnovne škole ”Čaki Lajoš” iz Bačke Topole, Florijan Fenjveši, odneo je titulu u pojedinačnoj konkurenciji osnovaca, dok je druga pozicija pripala Matiji Jovičiću iz OŠ ”Svetozar Miletić” iz Zemuna. Akoš Benke, učenik OŠ ”Svetozar Marković” iz Bačkog Gradišta osvojio je bronzanu medalju.

Osnovna škola ”Petar Kočić” iz Temerina osvojila je titulu u ekipnoj muškoj konkurenciji za osnovce. Drugo mesto osvojili su učenici OŠ ”Čaki Lajoš” iz Bačke Topole, dok su treće mesto i bronzanu medalju odneli učenici OŠ ”Vuk Karadžić” iz Vranja.

U ženskoj pojedinačnoj konkurenciji titulu najbolje osvojila je Tijana Jokić, učenica OŠ ”Branko Radičević” iz Uljme. Srebro je pripalo Kseniji Vereb iz senćanske osnovne škole ”Stevan Sremac”. Pele Oršolja, učenica OŠ ”Čaki Lajoš” iz Bačke Topole osvojila je treće mesto i bronzanu medalju.

Titula najbolje osnovne škole za devojčice otišla je u ruke učenica OŠ ”2. oktobar” iz Nikolinca, dok su srebro osvojile učenice OŠ ”Jovan Jovanović Zmaj” iz Kanjiže. Bronzanom medaljom u ovoj konkurenciji okitile su se učenice OŠ ”Svetozar Marković” iz Bačkog Gradišta.

Gimnazija Leskovac

U pojedinačnoj muškoj konkurenciji za srednjoškolce titulu je osvojio Ivor Katić, učenik Ekonomsko-trgovinske škole iz Kikinde, koji je u finalu savladao Aleksu Gaceva, učenika Gimnazije ”9. Maj” iz Niša. Dejanu Ocokoljiću, učeniku Gimnazije iz Vrnjačke Banje pripala je bronzana medalja.

Najbolja srednja škola u ekipnom delu takmičenja za muškarce je leskovačka Gimnazija, koja je u finalu bila bolja od Gimnazije iz Vrnjačke Banje. Senćanska Gimnazija je osvojila bronzanu medalju.

Kod srednjoškolki, prvo mesto osvojila je Izabela Lupulesku, učenica Gimnazije ”Mihajlo Pupin” iz Kovačice. Učenica senćanske Gimnazije Ivana Vejnović, osvojila je srebro, dok je bronza pripala Ivani Perović, učenici Gimnazije iz Vrnjačke Banje.

Gimnazija ”Mihajlo Pupin” iz Kovačice najbolja je srednja škola u ekipnom delu. Učenice ove škole su u finalu savladale srednju školu ”Svetozar Miletić” iz Novog Sada, dok je senćanska gimnazija osvojila još jednu bronzanu medalju.

4 thoughts on “Školsko republičko takmičenje u stonom tenisu

 • 21.11.2014. at 16:56
  Permalink

  Celokupni žreb je bio toliko namešten da je vredjao inteligenciju.

  Reply
 • 21.11.2014. at 21:38
  Permalink

  Očigledno bi nekome odgovaralo da se najbolji susretnu u prva dva kola a neko na sreću da “ulovi” medalju. Radite mnogo više pa vam neće smetati žreb!

  Reply
 • 03.12.2014. at 23:41
  Permalink

  Kvalitet sa nameštanjem nema veze. Činjenica je da je sve namešteno, to može da potvrdi bilo ko sa republičkog takmičenja.
  Koliko je dobrih igrača bilo u gornjem a koliko u donjem delu žreba?

  Reply
 • Pingback:VIDEO: Emisija o školskom republičkom prvenstvu | StoniTenis.org

Napiši komentar...