Marko Jevtović i Aneta Maksuti pobednici TOP 16 Srbije (VIDEO)

Završni turnir godine koji je održan ovog vikenda u Subotici okupio je 16 seniora i 20 seniorki, koji su se u 2 dana takmičenja borili za titulu jednog od najjačeg turnira u sezoni. Zbog nesporazuma oko prijavljivanja takmičara, ovog puta takmičilo se 20 seniorki, a ne 16 kako je uobičajeno.

Top 16, odnosno Top 20 Srbije dobio je svoje šampione za ovu sezonu, a to su Marko Jevtović i Aneta Maksuti. Dva dana takmičenja dala su veliki broj neizvesnih mečeva, kao i kvalitetni stoni tenis. Većina čitalaca očekivala je ovakav ishod turnira, to jest da pobednici budu Jevtović i Maksuti, ali se na turniru mogu izdvojiti par rezultata koji su iznenađujući.

Put do finala Marko Jevtović započeo je maksimalnim učinkom u grupi, savladavši Gordića, Strugarevića i Halasa. U četvrtfinalu porazio je Nađ Nemedija, da bi mu polufinalni meč doneo susret sa Crepuljom, koga je Jevtović savladao. Finale je Jevtoviću donelo još jedan meč sa Gordićem, koga je igrač Crvene Zvezde još jednom savladao i tako odbranio titulu sa prošlogodišnjeg TOP 16. Treću poziciju osvojio je Bojan Crepulja koji je u meču za bronzu savladao Pete Zoltana.

Okolnosti koje su nastale oko prijava takmičarki STK Novi Sad doprinele su da se u ženskoj konkurenciji nađe 20 takmičarki, koje su se takmičile u 4 grupe po 5 igračica. Plasman u četvrtfinale obezbedile su po dve najbolje plasirane takmičarke iz svojih grupa. U vrhu žreba našla se Aneta Maksuti, koja je u četvrtfinalu bila bolja od Aliz Đurčik. Maksuti je u polufinalu odmerila snage sa Ivanom Vejnović, koju je savladala za plasman u finale. Finalni meč doneo joj je susret sa Marijom Galonjom, gde je Maksuti još jednom pokazala da je u sjajnoj formi i osvojila vrlo značajan trofej. Bronzanu medalju osvojila je Viktorija Tružinski, koja je u meču za treće mesto nadigrala Ivanu Vejnović.

Pobednici turnira osvojili su po 30.000 dinara, drugoplasirani po 20.000, oni koji su osvojili treće mesto dobili su 10.000 dinara, četvrtoplasirani 5.000 i oni od 5 do 8 mesta po 3.000 dinara.

Napiši komentar...