Mizutani i Ishikawa šampioni završnog World Toura (FOTO i VIDEO)

Završni turnir sezone u svetskom stonom tenisu bio je jedan od najneizvesnijih turnira u godini, jer se među 16 muških i 16 ženskih takmičara nisu našli kineski reprezentativci. Na kraju, finale između Mizutnija i Ovtcharova koje se najviše očekivalo, pripalo je Japancu.

Turnir koji je upravo završen bio je jedan od retkih među čijim učesnicima nije bilo kineskih takmičara. Veliki nagradni fond i nagrada za prvoplasiranog od čak milion dolara još jedna je retkost, jer se tolika novčana nagrada retko može videti u stonom tenisu.

Finalni meč koji su odigrali Jun Mizutani i Dimitrij Ovtcharov bio je pravi pokazatelj velikog rivalstva između ova dva stonotenisera. Meč u kome je publika uživala obilovao je atraktivnim poenima, dok uzbudljive završnice setova na razlike takođe nisu izostale.

Jun Mizutani, peti igrač sveta, ujedno i prvi nosilac na ovom turniru, smogao je više snage od rivala i uspeo da osvoji jednu od najznačajnijih titula u karijeri, uz koju mu je sledila novčana nagrada od čak milion američkih dolara. Rezultat po setovima (14-12, 12-10, 8-11, 11-3, 6-11, 12-14, 11-6) dovoljan je pokazatelj neizvesnosti u ovom meču koji je pripao prvom reketu Japana.

FINALE: Jun Mizutani – Dimitrij Ovtcharov

Kasumi Ishikawa

Dok su se u muškom finalu susrela dva prva nosioca, kod žena nije bilo tog slučaja. Glavni favorit za titulu na ovom turniru bila je takmičarka iz Singapura, Feng Tianwei, koja je zaustavljena u četvrtfinalu.

Kineska dominacija ne izostaje ni u ženskom stonom tenisu, te je za takmičarke koje nisu iz Kine ovaj turnir jako značajan. Titule i u muškoj i u ženskoj kategoriji nisu otišle daleko od Kine, već u Japan.

Nakon brojnih dramatičnih mečeva u ženskoj konkurenciji na ovom turniru do finala su stigle Kasumi Ishikawa (Japan) i Seo Hyowon (Južna Korea). Za razliku od muškog finala, gde se pobednik nije mogao naslutiti do samog kraja, u ženskom finalu viđena je ubedljiva pobeda japanske takmičarke maksimalnim rezultatom. (11-7, 11-7, 11-3, 11-9)

FINALE: Kasumi Ishikawa – Seo Hyowon

Napiši komentar...