RSTSN: Železničar i Lužnica jesenji prvaci Druge lige, Radnički najbolji u Kvalitetnoj

Jesenji deo šampionata završen je i u ligama Regionalnog stonoteniskog saveza Niš, gde je u Drugoj ligi za muškarce jesenju titulu odneo niški Železničar. Najbolja ženska ekipa u jesenjem delu Druge lige je Lužnica iz Babušnice, dok je na kraju prvog dela prvak Kvalitetne lige kragujevački Radnički.

STK Železničar
STK Lužnica

Borba za kvalifikacije za Prvu ligu Srbije vodi se žestoko u Drugoj ligi Srbije RSTSN, gde nakon prvog dela šampionata prvu poziciju drži Železničar iz Niša. Ekipa Kragujevac Spin je za petama Nišlijama, koji sa istim brojem bodova drži drugu poziciju, zbog poraza u međusobnom duelu. Ekipa koja može ugroziti jednu od prve dve je Jedinstvo iz Užica, koje je nanelo jedini poraz Železničaru. Nišlije su u 9. kolu slavile u Jagodini sa 1:4.

Jesenju titulu u Drugoj ligi za žene zasluženo je osvojila Lužnica iz Babušnice, koja je na kraju prve polusezone neporažena. Iza Lužnice, sa jednim porazom, nalazi se Stoni iz Niša, dok treću poziciju drži RSTK Pirot sa dva poraza. Prošlogodišnje učesnice kvalifikacija imaju šansu da i ove godine probaju da se izbore za Prvu Ligu Srbije, dok će uz njih još jedna ekipa iz lige imati tu šansu. U poslednjem kolu jesenjeg dela Lužnica je savladala RSTK Pirot rezultatom 4:3.

Na čelu Kvalitetne lige RSTSN nakon prvog dela takmičenja nalazi se Radnički iz Kragujevca, koji je takođe neporažen. Slavija iz Ćuprije prati Kragujevčane sa jednim porazom. Radnički je u 9. kolu na svom terenu savladao Dubočicu iz Leskovca sa maksimalnih 4:0.

STK Radnički

Napiši komentar...