RUSIJA: Zabrana takmičenja od godinu dana za Meljničenka (VIDEO)

Nasilničko ponašanje trinaestogodišnjeg Dmitrija Meljničenka pre nepunih mesec dana zaprepastilo je čitavu stonotenisku javnost. Mladi Rus je nakon poraza postupio krajnje neobično zbog čega je kažnjen zabranom takmičenja u periodu od godinu dana i šest meseci uslovne kazne.

Finalni meč kadetskog turnira u Rusiji u gradu Iževsku koji su odigrali Vladislav Starodumov i Dmitrij Meljničenko završen je porazom Meljničenka, čija je reakcija obišla ceo svet. Video snimak na kome je prikazano nasilničko ponašanje ovog mladog Rusa odgledalo je više od milion i po ljudi.

Polemike oko ovog događaja vodile su se na mnogim svetskim stonoteniskim forumima i sajtovima, gde čitaoci, pored toga što osuđuju, ovaj događaj opisuju kao lice Rusije ili dokaz da u Rusiji rastu igrači ovakvog ponašanja. Komentari ovakvog tipa su, složićete se, politički nastrojeni i daleko su od istine. Oni koji su iole objektivni, smatraju da su roditelji lošim vaspitanjem krivi za ovakvo ponašanje njihove dece.

Period od 1. decembra 2014. do 30. novembra 2015. Meljničenko će iskoristiti trenirajući, jer mu je nastup na zvaničnim takmičenjima u Rusiji zabranjen, dok će 6 meseci nakon toga biti na uslovnoj kazni.

Da se podsetimo reakcije mladog ruskog stonotenisera.

One thought on “RUSIJA: Zabrana takmičenja od godinu dana za Meljničenka (VIDEO)

  • 11.12.2014. at 21:20
    Permalink

    Nesportski a sta bi vi rekli kad jedan predsednik stonoteniskog save za kosovo zbog izgublenog meca svoga sina zadavio igraca i koji je i dale predsednik stonoteniskog saveza Kosova

    Reply

Napiši komentar...