TOP 16 bez šampionske četvorke

TOP 16 Srbije za seniore i seniorke održaće se ovog vikenda u Subotici, za koji su pozivnice dobili najbolje plasirani takmičari na rang listi Srbije. Članice šampionskog tima, STK Novi Sad, i ako su pozvane na turnir ipak neće učestvovati.

s leva: Ratić, Fenjveši, Savić, Tružinski (foto: STK Novi Sad)

Kvalitet završnog turnira godine, seniorskog TOP 16, znatno je opao nakon što je takmičarska komisija STSS odbila zakasnelu prijavu STK Novi Sad. Prema propozicijama, obaveza kluba je da do datog roka prijavi svoje takmičarke koje su dobile poziv. Iz tehničkih problema, prijava koju je STK Novi Sad poslao stigla je u TTK sa danom zakašnjenja, tako da Aleksandra Savić, Anđelija Ratić, Ana Žofia Fenjveši i Viktorija Tružinski neće učestvovati na TOP 16 Srbije.

U komentarima na društvenim mrežama može se videti da većina čitalaca osuđuje ovakvu odluku takmičarske komisije, i smatra da ”ne treba terati mak na konac”, dok je rukovodilac TTK Dušan Jovičić jasno stavio do znanja da pravila podjednako važe za sve.

Ono što je činjenica je da je izostankom ove 4 takmičarke kvalitet završnog turnira znatno opao, pa će se na turniru videti nešto slabija konkurencija. Umesto takmičarki Novog Sada, mesto na turniru dobile su rezerve odnosno sledeće plasirane seniorke na rang listi Srbije.

Vaše mišljenje možete ostaviti u komentaru, ili na našoj fejsbuk stranici.

2 thoughts on “TOP 16 bez šampionske četvorke

 • 25.12.2014. at 13:16
  Permalink

  Naravno da ne treba terati mak na konac, ipak su one sampionke i turnir bez njih nije nista.. Kad ima milion nepravilnosi kod nas, zasto se i u ovoj situaciji ne bi progledalo kroz prste, ali savez je takav, bedan…….

  Reply
 • 26.12.2014. at 16:57
  Permalink

  Postoje 1000 nacina , da i uz tehnickih poteskoca bude dostavljena prijava ,to nije i ne treba da bude izgovor sto kasni ..prijava u ostalom nije trajala 1dan u medjuvremenu su mozda obavestili sledece igracice na listi..steta sto nece da ucestvuju i sto ispastaju zbog neodgovornosti nekog tamo.. Druga stvar bi bila da ih nisu uopste pozvali..

  Reply

Napiši komentar...