Wang Hao se zvanično povukao iz reprezentacije

Wang Hao zvanično je napustio kineski nacionalni tim. Ovaj legendarni igrač sa dubokim žaljenjem napušta reprezentaciju, u kojoj je bio čak 16 godina. Sa ogromnim brojem titula, Wang Hao će ostati upamćen kao jedan od najvećih stonotenisera 21. veka.

Nakon tri legende koje su napustile nacionalni tim Kine, Ma Lin, Wang Liqin i Chen Qi, došlo je vreme da se i Wang Hao povuče iz reprezentacije. Sa čak 18 svetskih titula, Wang Hao se može smatrati jednim od najvećih igrača u istoriji ovog sporta. Wang Hao je jedini igrač u istoriji koji je uspeo da osvoji medalju u singlu na čak 3 Olimpijske igre, što će teško poći za rukom bilo kom stonoteniseru.

”Osećam mnogo tuge što sam napustio nacionalni tim, ali u isto vreme osećam i naklonost prema timu.” rekao je Wang Hao

Čak 16 godina u reprezentaciji proveo je Wang Hao, čiji je penhold bekhend stvarao traume svim njegovim protivnicima. Njegovi saigrači ostaju bez velikog prijatelja i legende u reprezentaciji, ali ono što je sigurno je kvalitet onih koji ostaju da brane zastavu Kine na svim takmičenjima.

”Čak 16 godina proveo sam u reprezentaciji, 14 godina u prvom timu. Svi, od lidera do trenera, saigrača, osoblja, bez izuzetaka, pomogli su mi. Pre nego što kažem ”Zbogom” nacionalnom timu, osvrćem se na ono što sam napravio sve ove godine. Želim da razgovaram sa trenerima i saigračima kad god sam im potreban. Ovom prilikom bih se zahvalio svim ljudima koji su me podržavali i pomogli mi.” rekao je za kraj, Wang Hao

Napiši komentar...