Yu Ziyang i Wang Manyu juniorski prvaci sveta, Evropljani bez medalja (FOTO i VIDEO)

Prvenstvo sveta za juniore ove godine proteklo je bez predstavnika Srbije, za razliku od prošle kada su naše predstavnice osvojile bronzu u dublu. Ono što se očekivalo bilo je i ispunjeno, a to je apsolutna dominacija Kine na ovom šampionatu.

Svetsko prvenstvo za juniore održano je od 30. novembra do 7. decembra u Šangaju. Najbolji juniori i juniorke sveta nadmetali su se u ekipnim i pojedinačnim konkurencijama. Zabrinjavajuća činjenica je da ni jedna medalja sa prvenstva nije otišla u ruke evropskih igrača.

Veoma jaka konkurencija viđena je u muškoj pojedinačnoj kategoriji, gde je viđen veliki broj igrača koji nastupaju na seniorskim turnirima u svetu i nadmeću se sa najboljim svetskim igračima. Šampion u ovoj kategoriji je Kinez Yu Ziyang, koji je u finalu savladao japanskog stonotenisera Yuto Muramatsua. Bronzu su odneli takođe azijski takmičari, Xue Fei i Liu Dingshuo iz Kine.

Najbolji juniori sveta u pojedinačnoj konkurenciji

Apsolutna dominacija Kine viđena je i u ženskoj kategoriji, gde su sve medalje otišle upravo u ruke kineskih stonoteniserki. Najsjajnije odličije pripalo je Wang Manyu, koja je u finalu bila bolja od Zhu Chaohui. Treću poziciju podelile su He Zhuojia i Chen Ke.

Najbolje juniorke sveta u pojedinačnoj konkurenciji

U kategoriji mešovitih parova takođe sve medalje Kini. Najsjajniju osvojili su Wang Chuqin i Chen Xingtong. Šampioni u muškim dublovima su Kinezi Lyu Xiang i Xue Fei, dok je u dubl konkurenciji kod devojaka najsjajnije odličije pripalo kineskim takmičarkama Chen Xingtong i Liu Gaoyang.

Najveće nade za medalju Evropljana polagale su se u timskoj konkurenciji, ali je Evropa i tu ostala bez odličija. Najbolji u muškoj kategoriji, očekivano, bili su Kinezi, dok je srebro otišlo u ruke Japanaca. Južna Koreja i Kineski Tajpeh podelili su bronzu.

Kineskinje su zlato osvojile i u ekipnoj konkurenciji, gde su bile apsolutni favoriti. Poraz u finalu doživele su Japanke i osvojile srebro. Bronza je otišla u ruke Sjedinjenih Američkih država i Hong Konga.

VIDEO: Yu Ziyang – Yuto Muramatsu (FINALE)

Napiši komentar...