ITTF STAR AWARDS: Quadri Aruna ”zvezda godine” (FOTO)

Svečanost koju je priredila svetska stonoteniska federacija održana je u Dubaiju, u najvišoj zgradi na svetu pod nazivom Burj Khalifa. Dodela priznanja za 2014. godinu bio je povod ovog okupljanja, a dodeljeno je 7 nagrada. 

Svakako najveće iznenađenje u godini za nama je nigerijski stonoteniser Quadri Aruna, koji je svojom igrom na svetskom kupu očarao stonotenisku javnost. U konkurenciji Xu Xina, Marcosa Freitasa i Fan Zhendonga ovaj Nigerijac uspeo je da osvoji vrlo značajno priznanje, i sada je zvanično ”zvezda 2014. godine”.

Kod žena ova titula pripala je najboljoj stonoteniserki sveta, Kineskinji Ding Ning. Pored Ding Ning, u konkurenciji su se našle Liu Shiwen, Kasumi Ishikawa i Feng Tianwei.

Titula koja je pored dve navedene takođe privukla veliku pažnju je ona za poen godine. U svojoj skromnoj kolekciji Quadri Aruna upisao je i ovu, a ”poen godine” Nigerijac je osvojio protiv Zhang Jikea na svetskom kupu.

Manju pažnju stonoteniske javnosti privukle su ostale titule, a jedna od njih je za para stonotenisera godine, koju je osvojio Španac Alvaro Valera. Trener godine je vođa portugalskog tima Pedro Rufino, dok je nagrada za fair-play otišla u ruke austrijske stonoteniserke Liu Jia.

Napiši komentar...