Održan Božićni Andro kup u Nišu (FOTO)

Stonoteniski klub ”Železničar” iz Niša organizovao je Božićni Andro kup, koji je okupio oko 300 takmičara. Status turnira bio je međunarodni, jer su učesnici bili iz čak 4 zemalja regiona. U dva dana takmičenja, pored velikog broja igrača prikazan je i veliki kvalitet stonog tenisa.

Apsolutna kategorija – muškarci (foto: fb. Dragan Đorđević)

Takmičari svih uzrasta uzeli su učešće na jednom od najmasovnijih turnira u našoj zemlji. Prvog dana takmičenja učestvovali su mini kadeti, mlađi kadeti, kadeti i juniori, kao i devojke u tim konkurencijama. Na našem sajtu dostupne su samo fotografije pobednika, jer nismo uspeli da saznamo imena svih osvajača medalja.

Veliki broj takmičara nastupao je i drugog dana, gde su nastupali seniori, seniorke, veterani, rekreativci i osobe sa invaliditetom. Najbolji u seniorskoj (apsolutnoj) kategoriji bio je Miloš Milenković, koji je u finalu savladao Dejana Ocokoljića. Bronza je pripala Filipu Mladenovskom i Živku Apostoloskom. Kod žena, najbolja je bila Ivana Perović, drugoplasirana je Ana Rančić, dok su bronzu osvojile Anđela Ognjanović i Milica Ćirić.

U konkurenciji osoba sa invaliditetom zlato je osvojio Nebojša Ilić, dok je srebro pripalo Bojanu Stamenkoviću. Milan Antić i Miljan Čekić osvojili su bronzano odličije. Pravo nastupa u kategoriji rekreativaca imali su samo neregistrovani igrači, a među njima najbolji je bio Ivan Garić. Drugo mesto osvojio je Goran Kostić, dok su Miloš Kramaršić i Nikola Ljubisavljević podelili treće mesto.

Veterani su se takmičili u 3 starostne kategorije, 35 do 50, 50 do 60 i preko 60 godina. Među najmlađim veteranima najbolji je bio Vojkan Vukmirović, koji je u finalu nadigrao Petra Džermanova. Bronzu su osvojili Igor Živković i Dragan Đorđević. U kategoriji 50 do 60 godina zlato je pripalo Zvonimiru Britki. Srebrnom medaljom okitio se Liviu Petresku, dok su Ljubiša Milošević i Ljubomir Janakijev podelili treće mesto. Među najstarijim veteranima, u kategoriji preko 60 godina slavio je Hristo Daskalov, dok je drugi bio Slađan Svrzić. Zdenko Mađer i Pregrag Ilić osvojili su bronzu.

Klikom na jednu od fotografija otvarate galeriju slika.

No photos

Napiši komentar...