PING PONG: Andrew Baggaley novi šampion sveta (FOTO)

Sve popularniji ”Ping pong” dobio je novog šampiona sveta. Andrew Baggaley uspeo je da u veoma jakoj konkurenciji osvoji titulu svetskog šampiona. Englez je uspeo da na svom putu do finala savlada trostrukog prvaka sveta, Rusa Maxima Shmyreva.

Engleski igrač priredio je senzacionalno osvajanje šampionske titule, savladavši par protivnika koji su važili za favorite u tim mečevima. To se najviše moglo videti u polufinalnom meču gde se Baggaley sastao sa trostrukim šampionom sveta, Rusom Maximom Shmyrevom.

Takmičar iz Engleske je u finalu savladao Nemačkog igrača po imenu Alexander Flemming. Finalni meč predstavljao je pravu dramu za stolom, gde je Englez imao prednost od 2:0, ali je Flemming uspeo da izjednači rezultat na 2:2. Odlučujući set pripao je Englezu koji je uz titulu šampiona sveta osvojio i 20.000 američkih dolara.

Među učesnicima na ovom šampionatu našao se i Ilija Lupulesku, koji je svoj nastup okončao porazom od vicešampiona Flemminga, u šesnaestini finala. Da podsetimo, Lupulesku je na prethodnom šampionatu sveta zauzeo drugu poziciju.

3 thoughts on “PING PONG: Andrew Baggaley novi šampion sveta (FOTO)

Napiši komentar...