Račun STSS u blokadi!

Na skupštini stonoteniskog saveza Srbije, održanoj 17. decembra minule godine, Oliver Radošević je izabran za predsednika. Nasledio je Zorana Kalinića koji je podneo ostavku i u nadmetanju čelnika dobio više delegatskih glasova od Dmitra Majstorovića, predsednika četvorostukog prvaka, zrenjaninskog Banata.

Odskora, račun saveza je u blokadi! U julu prošle godine, Majstorović je, sa 2.000.000 beskamatne pozajmice, pomogao STSS da izvrši povraćaj sredstava Ministarstvu sporta, kako bi savez mogao da funkcioniše, odnosno, koristi budžetska sredstva. Predsednik Banata je aktivirao menicu i sa računa saveza se naplatio, kako kaže, sa nekoliko stotina dinara. Inače, kako smo saznali, na računu STSS, po izboru novog predsednika, bilo je više od 700.000 dinara.

Strpljivo sam čekao da me, gospodin Radošević, kao odgovorno lice nazove u vezi potraživanja, jer je, kandidaturom za predsednika znao u kakvoj se finansijskoj situaciji savez nalazi. Preko saveza sam ga obavestio da ću aktivirati menicu i pošto mi se nije javljao, to sam i učinio. Sa računa STSS skinuto je, u dva navrata, tačno 312,46 dinara. Toliko sam prihodovao – objašnjava Majstorović.

Prvi čovek Banata dodaje i sledeće:

Budite ubeđeni da menicu ne bih pustio na realizaciju da me je gospodin Radošević nazvao, da smo razgovarali. Sigurno bi se dogovorili da to bude kasnije, za nekoliko meseci, da ostavimo, ako treba, do leta. Dok savez ne dobije planirana sredstva. Nazvao me je kad je menicom blokiran račun. Iz razgovora sam stekao utisak da je mislio kako ću sredstva pokloniti, ili mi se samo tako činilo. Nisam zlurad, kako mi je rekao. Inače, u dopisu preko STSS skrenuo sam mu pažnju, kao potpredsednik STSV, na isplatu obavezujućih nagrada za TOP 16, gde je 15 igrača iz regiona Vojvodine. Informisao sam ga da je oko 200 škola iz Vojvodine, zainteresovano za dobijanje stonoteniskih stolova, što je bio glavni moto njegovih predizbornih obećanja, jedan sto u svakoj školi.

Zahvaljujući Majstorovićevom radu i angažovanju, STSV nema dospelih, a neizmirenih obaveza. Vodi 13 liga a čak finansira i neka međunarodna takmičenja. Po kvalitetu i kvantitetu STSV drži primat u ovom sportu, od 20 superligaških klubova, 16 su njegovi članovi, u obe konkurencije ima ekipne prvake, itd. To je samo jedan od razloga zašto su iz STSV želeli Majstorovića za čelnika STSS. Račun je u blokadi, a saznaje se da nisu isplaćene obaveze prema Olimpijskom komitetu, nagrade igračima sa TOP 16, kotizacije za međunarodne turnire, nisu sklopljeni ugovori sa reprezentativcima, selektorima, trenerima…

Iz regiona Vojvodine ne žele da ćute. Priča se da je dopis, kao pisana informacija o činjenicama i izgledima da se savez uruši, prosleđen Ministarstvu sporta, odnosno, ministru Vanji Udovičiću. Kako su delegati birani i zašto su izostavljeni iz Crvene Zvezde, Partizana, STAK, IMT, Novog Beograda, kao najuspešniji klubovi iz regiona Beograda. Dan posle održane skupštine i izbora Kalinićevog naslednika, Dmitar Majstorović je rekao da bi voleo da se oglase delegati pomenutih beogradskih klubova koji čine istoriju, tradiciju i kvalitet srpskog ”pingića”. Izgleda da blokirani račun nije jedini problem STSS.

izvor: Sportski žurnal

Napiši komentar...