SVETSKI TIMSKI KUP: Moćna Kina protiv oslabljenog ostatka sveta

Prvi ITTF turnir u 2015. godini biće svetski timski kup, koji će se održati u Dubaiju. Selektor Kine, Liu Guoliang, odlučio se za najjači mogući sastav za ovo takmičenje, što je pokazatelj da Kinezi žele odbranu titule u punom sastavu. Selektori Nemačke i Japana odlučili su se za nešto slabije sastave.

Period od 8. do 11. januara rezervisan je za svetski timski kup, gde će nastupiti 12 muških i 12 ženskih selekcija. Takozvani ”ostatak sveta” oslabljen je za nekoliko igrača iz samog svetskog vrha, naime, boje Nemačke braniće Bastian Steger, Steffen Mengel, Ruwen Filus i Ricardo Walther, dok dve najveće zvezde, Boll i Ovtcharov, nisu na spisku.

Pored Nemačke, najveći rival Kini biće Japan, koji će u Dubaiju takođe nastupati bez standardnih reprezentativaca (Mizutani, Niwa i Kishikawa). Još jedan igrač iz samog svetskog vrha izostavljen je sa spiska svoje reprezentacije, a to je Joo See Hyuk.

Šampioni Evrope, selekcija Portugala, u Dubai putuje u najjačem sastavu, koji čine Marcos Freitas, Tiago Apolonia, Joao Monteiro i Joao Geraldo. Da li će evropski šampioni u punom sastavu uspeti da nadigraju oslabljene Nemce i Japance, pokazaće se za stolom, ali ono što se teško može očekivati je da bilo koja reprezentacija ugrozi neprikosnovenu Kinu.

Najjači sastav braniće zastavu Kine i u ženskoj konkurenciji, gde su Kineskinje apsolutni favoriti. Za razliku od muškaraca, ženski tim Nemačke nastupiće u punom sastavu, i pored Singapura, Japana i Hong Konga činiće glavne konkurente Kineskinjama.

One thought on “SVETSKI TIMSKI KUP: Moćna Kina protiv oslabljenog ostatka sveta

Napiši komentar...