Zhang Jike i Fan Zhendong kandidati za Laureus nagradu 2015.

Postoji dobra šansa da stoni tenis dobije svoje predstavnike u najužem izboru za Laureus nagradu koja se dodeljuje sportisti godine. Zhang Jike i Fan Zhendong nalaze se na listi kandidata, među kojima su brojni svetski sportisti, ali da bi ušli u najuži izbor, potrebni su glasovi.

Svojim dostignućima u 2014. Zhang Jike i Fan Zhendong zaslužili su da se nađu na listi kandidata za sportistu godine. U najužem izboru za ovu prestižnu nagradu ući će samo ukoliko imaju dovoljan broj glasova.

Laureus će biti dodeljen 15. aprila u Šangaju, a glasanje koje je već počelo završava se 11. februara, kada će spisak biti skraćen na 6 glavnih kandidata.

Svojim rezultatima u prethodnoj godini dvojica kineskih reprezentativaca zaslužila su mesto na široj listi. Zhang Jike, dramatičnim osvajanjem svestkog kupa i titulom timskog svetskog prvaka je u maloj prednosti nad mlađim saigračem iz reprezentacije, koji je mesto među kandidatima dobio osvojivši zlato na Olimpijadi mladih i istu titulu kao i Zhang, svetsko zlato u ekipnoj kategoriji.

Napiši komentar...