Aleksa Gacev i Tamara Agošton pobednici 8. memorijala ”Vojkan Marković” (FOTO)

Stonoteniski centar u Subotici još jednom je bio domaćin najboljim juniorima i juniorkama Srbije, koji su se na 8. memorijalnom turniru ”Vojkan Marković” takmičili u pojedinačnim i dubl konkurencijama. Titulu u kategoriji juniora odneo je Aleksa Gacev, odnosno Tamara Agošton, kod juniorki.

Prvi turnir B kategorije za juniore u juniorke održan je protekle subote u Subotici. To što se rezultati sa ovog turnira boduju sa manje bodova nije sprečilo najbolje juniore i juniorke Srbije da se okupe u subotičkom stonoteniskom centru. Pored takmičenja u pojedinačnim kategorijama, takmičari su se nadmetali i u dubl konkurenciji.

Kada je reč o pojedinačnoj konkurenciji juniora, može se reći da je turnir bio u rangu najjačih turnira u zemlji, s obzirom da je od prvih 15 juniora Srbije, svih 15 učestvovalo na turniru. Titulu na ovogodišnjem izdanju turnira osvojio je Aleksa Gacev, član Radničkog iz Pirota, koji je ovom pobedom učvrstio svoju lidersku poziciju na rang listi Srbije. Srebrna medalja pripala je Luki Jovičiću, koji nastupa za STAK, dok su Đorđe Jović (Hisar) i Nikola Marinković (STAK) osvojili bronzanu medalju.

Pobednici u kategoriji juniora (foto: Igor Jevremov)

U kategoriji juniorki izostalo je par takmičarki sa vrha rang liste Srbije, ali je turnir i u ovakvoj konkurenciji bio kvalitetan. Najsjajnije odličije osvojila je članica Obilića iz Novog Kneževca, Tamara Agošton, koja je u finalu bila bolja od domaće stonoteniserke Ele Halas. Osvajačice bronze su Dragana Vignjević (Obilić) i Ivana Milovanović (Senta).

Najbolje juniorke na turniru (foto: Igor Jevremov)

Titula u muškom dublu pripala je Nikoli Marinkoviću i Luki Jovičiću (STAK), dok su Aleksa Gacev (Radnički) i Matija Jovičić (STAK) drugoplasirani. Bronzom su se okitili Vladimir Ilić (Stenes) i Vladimir Janićijević (STAK), kao i Žarko Đurđev i Strahinja Mršić (Bus Computers).

Najbolji ženski dubl na ovogodišnjem izdanju turnira je beogradski dubl, koji čine Marija Stajić i Ana Aleksandrić. Poraz u finalu doživele su Ksenia Vereb i Ivana Milovanović iz Sente, i tako osvojile srebro, dok su Edina Benke (Vojvodina BG) i Dragana Vignjević (Obilić), kao i Tamara Agošton (Obilić) i Ela Halas (Spartak) osvojile bronzano odličije.

Napiši komentar...