Bronza za Izabelu Lupulesku i Filipa Radovića na Czech Junior & Cadet Openu (FOTO)

Nakon eliminacije Izabele Lupulesku u četvrtfinalu pojedinačnog dela takmičenja ostalo je da se ona, kao i Filip Radović, takmiče u ekipnoj, odnosno dubl konkurenciji. Za razliku od pojedinačnog dela, u ovim kategorijama Lupulesku i Radović su uspeli da osvoje po jedno bronzano odličije.

Trener Nikolae Lupulesku sa Izabelom i Filipom

Czech Junior & Cadet Open završen je podvigom naše predstavnice i crnogorskog stonotenisera Filipa Radovića, koji nastupaju za Unireu iz Uzdina. Pojedinačni deo takmičenja nije doneo odličije na ove prostore, ali su Izabela i Filip šansu tražili u ekipnoj, odnosno dubl konkurenciji.

U ekipnom delu takmičenja Izabela je nastupala u juniorskom timu sa Tamolwan Khetkhuan (THA), Dorinom Srebrnjak (CRO) i Orlovaite Egle (LTU). Prve mečeve četvoročlani tim odigrao je u grupnoj fazi, gde su sa maksimalnim učinkom ove devojke obezbedile plasman u četvrtfinale.

Tim u kome se nalazila Izabela Lupulesku savladao je selekciju Rumunije sa 3:2, ali je u polufinalu protivnik bila Francuska koja je bila prejaka za ovaj sastav. Porazom od Francuske sa 3:2 Izabelin tim je osvojio bronzanu medalju.

Mečom šesnaestine finala Filip Radović je, u paru sa litvanskim takmičarom Medardasom Stankeviciusom, započeo svoj deo takmičenja u dubl konkurenciji. Pobedom od 3:2 nad Korejanskim dublom Woojin Kim/Ojin Kwon obezbedili su učešće u osmini finala kadetske dubl kategorije.

Naredni meč Radović i Stankevicius odigrali su protiv Rene Rehoa i Jakuba Zelinke iz Slovačke, i ostvarili još jedan trijmuf, ovog puta sa 3:1. Četvrtfinalni duel crnogorski i litvanski stonoteniser odigrali su na maestralan način i pobedom obezbedili medalju, a slavili su potiv Nemaca, Jannika Xua i Fanbo Menga, rezultatom 3:2.

Francuski dubl koji su činili Leo De Nodrest i Lilian Bardet stao je na put Radoviću i Stankeviciusu, pobedivši ih tek nakon 5 odigranih setova, pa su morali da se zadovolje bronzanim odličijem.

Napiši komentar...