ETTU TOP 16: Ovtcharov osvojio titulu, Liu Jia najbolja kod seniorki (REZULTATI)

Najbolji seniori i seniorke Evrope učestvovali su na upravo završenom evropskom TOP 16 turniru. Viđeno je pregršt dramatičnih duela, neizvesnih završnica, ali su šampionske titule, na kraju, ipak otišle u ruke favorita. Dimitrij Ovtcharov i Liu Jia su ovogodišnji pobednici TOP 16 Evrope.

Jedan od najvažnijih turnira za igrače sa evropskog tla odigran je od 6. do 8. februara u prestonici Azerbejdžana. Trodnevni turnir odigran je bez jednog od najboljih evropskih igrača, Timo Bolla, ali njegov izostanak nije u velikoj meri uticao na kvalitet turnira.

Grupna faza dala je po 8 takmičara za glavnu tablu, odakle su se igrači nadmetali za prolaz u polufinale. Među muškarcima, polufinale su obezbedili Dimitrij Ovtcharov i Panagiotis Gionis, odnosno Simon Gauzy i Marcos Freitas. Evropski broj jedan uspeo je da obezbedi finale savladavši defanzivca sa juga Evrope, dok je portugalski reprezentativac bio bolji od mladog Francuza.

U borbi za treće mesto sastali su se Panagiotis Gionis i Simon Gauzy, gde je grčki stonoteniser slavio sa 4:3. (5:11, 11:7, 4:11, 10:12, 12:10, 11:8, 11:1)

Finalni meč kod seniora obilovao je neizvesnošću, ali je Ovtcharov ipak smogao više snage od Freitasa i osvojio još jedan značajan trofej u karijeri. Evropski broj 1 slavio je sa 4:3, po setovima 10:12, 11:7, 9:11, 8:11, 12:10, 11:7, 11:4.

Kod seniorki favorit i prvi nosilac bila je austrijska stonoteniserka Liu Jia, koja je tu ulogu i opravdala. Među četiri najbolje plasirale su se Liu Jia, Li Jiao, Petrissa Solja i Irene Ivancan. Pobede u svojim finalnim mečevima ostvarile su Liu Jua i Petrissa Solja i tako obezbedile finale, dok je Irene Ivancan bila bolja od Li Jiao u duelu za bronzu.

Takmičarka sa austrijskim pasošem bila je suviše jaka za nemačku stonoteniserku i pobedom od 4:1 osvojila vrlo značajnu titulu. Jua je slavila sa 11:3, 12:14, 11:8, 11:3, 11:9.

Napiši komentar...