HUNGARY OPEN: Subotić i Crepulja zaustavljeni u četvrtfinalu dublova, učestvovalo 12 naših predstavnika

ITTF World Tour 2015 započet je otvorenim prvenstvom Mađarske, gde su se među učesnicima mogli naći i naši reprezentativci. Nastupali su i muškarci i devojke, u singlu i dublu, ali su najbolji utisak ostavili Dragan Subotić i Bojan Crepulja koji su u kategoriji dublova zaustavljeni tek u četvrtfinalu.

Turnir kojim je otvorena 2015. godina u svetskom stonom tenisu imao je i učesnike iz Srbije. Ukupno 12 stonotenisera nosilo je dres Srbije na ovom turniru, 8 seniora i 4 seniorki. Aktivnost naših reprezentativaca na svetskim turnirima nije na nivou na kome bi trebala biti, pa je učešće na Hungary Openu jedna od retkih prilika da stonoteniseri iz Srbije odmere snage sa protivnicima iz celog sveta.

Rezultat koji je ostavio najviše utisaka je plasman Dragana Subotića i Bojana Crepulje u četvrtfinale dublova, gde su zaustavljeni od strane Japanaca, Kenji Matsudaire i Kohei Sambea, rezultatom 3:2 (5:11, 11:13, 13:11, 11:7, 11:6).

Učešće na otvorenom prvenstvu Mađarske kod muškaraca uzeli su Aleksandar Karakašević, Ilija Majstorović, Žolt Pete, Marko Jevtović, Bojan Crepulja, Dragan Subotić, Zoltan Pete i Valentin Nađ Nemedi, dok su Srbiju predstavljale i seniorke, Anamaria Erdelji, Monika Molnar, Andrea Todorović i Marija Galonja.

Napiši komentar...