KINEZI SKIDAJU TENERGY? Zbog novih loptica kineska guma na bekhendu Ma Longa (FOTO)

Promena loptica u svetu stonog tenisa izazvala je opšte nezadovoljstvo kod većine stonotenisera. Manje rotacije, kraći vek trajanja, visoka cena, samo su neki od razloga zbog kojih igrači žale za celuloidnim lopticama. Da li će promena koju smo primetili kod Ma Longa naterati i druge igrače da se odluče na taj potez, pokazaće vreme.

Kineski reprezentativac Ma Long odlučio je da promeni gumu na svom bekhendu, što nas je nateralo da razmislimo zbog čega se odlučio na taj potez. Na većini svetskih foruma i sajtova vode se polemike oko ove promene, i čitaoci su gotovo jednoglasni da se Ma Long na ovaj potez odlučio upravo zbog novih loptica, koje primaju manje rotacije.

Na njegovom prepoznatljivom bekhendu do skoro se nalazio Tenergy 05, ali je kineski igrač odlučio da se na toj strani reketa sada nalazi guma DHS Hurricane 3 Neo, kojom većina njegovih saigrača igra na forhendu. Ono po čemu je Hurricane prepoznatljiv je velika frikcija, koja pruža veliku rotaciju, pa je pretpostavka da je Ma Long upravo iz tog razloga promenio svoju bekhend gumu.

Da ovo nije forhend guma, uverili smo se na snimku na kome se jasno vidi da je i crna guma DHS, kojom Ma Long igra na forhendu.

Hurricane 3 Neo jasno vidljiv na reketu Ma Longa

 

 

Napiši komentar...