”Kolenica kup XVI” održan u Bečeju, tradicionalno veliki turnir (FOTO)

Veliki broj ljubitelja stonog tenisa okupio se na tradicionalnom veteranskom turniru pod nazivom ”Kolenica kup”. Ovaj turnir se šesnaesti put za redom održava u Bečeju i svaki put okupi veliki broj takmičara iz nekoliko zemalja regiona. Iako je prioritet organizatora dobro druženje, kvalitet stonog tenisa je bio i više nego zadovoljavajuć.

Čak 175 takmičara učestvovalo je na tradicionalnom veteranskom turniru ”Kolenica kup”, koji se u Bečeju održava po 16. put. Veterani, kao i mlađi učesnici nadmetali su se u veteranskim kategorijama, odnosno u apsolutnoj.

Apsolutna kategorija, u kojoj su pravo učešća imali svi takmičari, bez obzira na pol i uzrast, okupila je veliki broj vrhunskih igrača, od kojih se, oni najbolji, takmiče u Super ligi Srbije. Mladi Nikola Marinković odneo je titulu u ovoj kategoriji, savladavši Branislava Đana u finalu. Treće mesto su podelili Zvonimir Britka i Nenad Đukić.

Finale u apsolutnoj kategoriji: Nikola Marinković – Branislav Đan (foto: fb. STK Bečej)

Najmlađa veteranska kategorija, odnosno kategorija 35-50 godina, dala je pregršt zanimljivih mečeva uz koje je publika uživala. Najbolji u ovoj kategoriji bio je Milutin Glavaški, koji je u borbi za zlato savladao Nenada Đukića, dok je bronza pripala Darku Popoviću i Predragu Brajiću.

Među veteranima od 50 do 60 godina neprikosnoven je bio Zvonimir Britka. Druga pozicija pripala je Branku Cvetkoviću, dok su treće mesto podelili Ljubiša Milošević i Zdenko Mađer.

Najbolji u najstarijoj kategoriji, odnosno među veteranima od preko 60 godina bio je Branko Cvetković. On je u finalu nadigrao Zdenka Mađera, dok su poraženi polufinalisti, odnosno osvajači bronze Vlada Slijepčević i Mirko Jelača.

Organizatori su, kao i na prethodnim turnirima u Bečeju, nakon takmičenja organizovali večeru uz koju su druženje sa stonoteniskih stolova preneli u restoran, gde su takmičari, uz muziku, obeležili još jedan uspešan turnir. Praksa koju već dugo vremena primenjuju organizatori iz Bečeja privlači veliki broj takmičara, na koju se mogu ugledati i drugi organizatori po drugim gradovima.

One thought on “”Kolenica kup XVI” održan u Bečeju, tradicionalno veliki turnir (FOTO)

Napiši komentar...