Ma Long i Timo Boll, dubl za svetsko prvenstvo (VIDEO)

Svetska stonoteniska federacija objavila je vest da će na pojedinačnom svetskom prvenstvu ove godine jedan od dublova biti Ma Long i Timo Boll. Iako nisu poznati svi parovi muškog dubla za šampionat sveta u Suzhou, mnogi smatraju da su Kinez i Nemac glavni favoriti za osvajanje titule u toj disciplini.

Nakon osvajanja titule na China Openu 2013. Ma Long i Timo Boll odlučili su da zajedno nastupaju i na prvenstvu sveta, koje će se odigrati krajem aprila i početkom maja u kineskom gradu Suzhou. Jedni od najboljih igrača sveta sigurno će se naći među prvim nosiocima na turniru, ali će svakako biti i jedni od favorita.

U intervjuu za ittf.com Boll je priznao da jedva čeka prvenstvo u Suzhou:

”Veoma se radujem našem dublu u Suzhou. Pre dve godine, na China Openu, igrali smo rame uz rame i vrlo dobro smo se zabavili, ali uz to i osvojili titulu. Na svetskom prvenstvu u Kini, samo godinu dana pre Olimpijade, ponovo ćemo nastupati zajedno. Za mene je velika čast igrati dubl sa Ma Longom.”

Nemački igrač takođe je pohvalio svog selektora Jorga Rosskopfa, koji mu je dozvolio da sklopi dubl sa Ma Longom:

”Znam da bi Jorg voleo da testira dubl mene i Partika Franciske, da se što bolje pripremimo za Rio, međutim, smatram da je dubl sa Ma Longnom posebna prilika za mene da se okitim titulom svetskog prvaka.”

China Open 2013: Timo Boll/Ma Long – Dimitrij Ovtcharov/Yan An

Napiši komentar...