SAFIR INTERNATIONAL: Bronzana medalja za Dimitrija Levajca

Još jedan veliki međunarodni turnir protekao je u znaku našeg kadetskog reprezentativca, Dimitrija Levajca. Naš predstavnik je na Safir International turniru, koji se održava u Švedskoj, osvojio bronzanu medalju u kategoriji dečaka do 14 godina. 

Jedini predstavnik Srbije u Švedskoj bio je mladi Dimitrije Levajac, koji je član kadetske reprezentacije Srbije, ali živi i trenira u Rusiji. Sjajnim dostignućima u Rusiji Levajac nas je više puta obradovao, ali će njegov nastup na Safir International turniru u Švedskoj takođe biti upamćen.

Svoje prve mečeve na turniru Levajac je odigrao u grupnoj fazi Swedish Junior & Cadet Opena, koji je zvanični turnir ITTF-a. Maksimalnim rezultatom u grupi Levajac je obezbedio plasman na glavnu tablu tog turnira, gde je zabeležio još jednu pobedu. Protivnik u tom meču bio mu je Finn Vetvik, koji nije predstavljao veliku prepreku za našeg reprezentativca.

U narednom susretu Levajac je doživeo poraz od Vilmera Georgssona sa 3:1 (11:4, 10:12, 11:5, 11:5). Nakon poraza u tom delu takmičenja, naš predstavnik započeo je takmičenje na Safir International turniru, koji ne donosi bodove za ITTF rang listu.

Prvi rival Levajca u ovom delu takmičenja bio je Daniel Linsdo, koga je Levajac preslišao sa 3:0. Naredni duel naš takmičar odigrao je protiv Alexandera Franssona, gde je još jednom prikazao odličnu igru i slavio istim rezultatom. Albin Klarsson bio je naredni rival Levajca, gde je mladi reprezentativac Srbije još jednom bio ubedljiv, takođe sa 3:0.

Meč koji je odlučivao o prolazu u polufinale bio je duel sa Martinom Friisom, gde je Levajac slavio tek nakon 5 odigranih setova. Polufinale Levajcu je donelo susret sa takmičarom iz Rusije, Levom Katsmanom, koji je za našeg predstavnika bio prejak i savladao ga, rezultatom 3:1 (11:9, 11:9, 11:13, 11:8).

Dimitrije Levajac još jednom je obradovao stonotenisku javnost u Srbiji osvojivši vrlo značajnu bronzanu medalju na velikom turniru.

Osvajači medalja na turniru

 

Rezultati – Safir International

Napiši komentar...