GERMAN OPEN 2015: Ma Long nadigrao Zhang Jikea za titulu (FOTO i VIDEO)

Klasik poslednjih godina u svetu stonog tenisa odigran je i u finalu ovogodišnjeg German Opena, koji se od 18. do 22. marta održao u Bremenu. Učešće većine najboljih igrača sveta doprinelo je da se ovaj turnir svrsta u jedan od najjačih turnira ove sezone. Među ženama, titulu je osvojila četrnaestogodišnja Mima Ito iz Japana.

German Open 2015 predstavljao je najozbiljniji test za evropske igrače u usponu, koji pokušavaju da se probiju na svetsku scenu. Na turniru su se našli brojni mladi igrači kojima se predviđa svetla budućnost, ali i oni koji su u samom vrhu svetskog stonog tenisa, kao što su Jike, Long, Boll, Ovtcharov i mnogi drugi.

Petodnevno nadmetanje, na kraju, ipak je dalo očekivano finale, a to je susret Ma Longa i Zhang Jikea. Lideri kineske reprezentacije pretplatili su se na dramatične mečeve u 7 setova, te je i u Bremenu pobednik odlučen istim putem. Nakon serije pobeda Zhang Jikea u međusobnim mečevima ove dvojice, Ma Long je uspeo da prekine tu seriju i sebi pripiše novu, vrlo značajnu titulu. Slavio je nad Jikeom sa 4:3, po setovima 11:9, 7:11, 8:11, 14:16, 11:6, 14:12, 11:8.

VIDEO: Ma Long – Zhang Jike (finale)

Takmičenje u muškom delu proteklo je bez prevelikih senzacija, ali je među ženama četrnaestogodišnja Mima Ito priredila veliko iznenađenje osvojivši titulu na ovako velikom turniru, sa svega 14 godina. Svoje protivnice je, jednu za drugom, nadigrala u velikom stilu, ali je meč polufinala protiv Feng Tianwei dobila na maestralan način, savladavši je sa 4:0. Rezultatom 4:2, Ito je slavila u finalu, savladavši nemačku takmičarku Petrissu Solju.

VIDEO: Mima Ito – Feng Tianwei (1/2 finale)

Napiši komentar...