HOTEL U OBLIKU REKETA? Nije obična izmišljotina, uskoro kreće izgradnja! (FOTO)

Verujemo da je većina onih koji se iole bave stonim tenisom, na internetu naletela na fotografiju neobične građevine u obliku stonoteniskog reketa. Ova građevina je delo Kineza koji su, nakon predstavljenog plana 2011. godine, sada i zvanično potvrdili da će hotel u obliku reketa biti izgrađen u kineskoj provinciji Huainan.

Neobičan dizajn hotela privukao je ogromnu pažnju ljudi iz sveta stonog tenisa. Hotel koji će biti izgrađen u istočnom delu Kine, u provinciji Huainan, biće deo velikog sportskog kompleksa za čiju će izgradnju biti potrebno 45.8 miliona dolara. Kao što možete videti na fotografiji, sam oblik hotela u potpunosti podseća na reket, okrugli prozori na površinu reketa, gde će uglavnom biti izgrađene sobe, dok je najviši deo hotela, odnosno ”drška” reketa, predviđen za turiste koji će odatle moći da uživaju u pogledu na ovu kinesku provinciju.

”Hotel koji je planiran za izgradnju, ima idealan arhitehtonski oblik za hotel.” rekao je Jin Chang, direktor sektora za sport provincije Huainan.

Ova građevina je samo jedan od delova sportskog kompleksa koji će biti izgrađen na površini od 165 hektara. Pored stonoteniskog reketa, najavljeno je da će se odmah uz hotel, nalaziti stadion u obliku lopte za ragbi, kao i još 3 sportske dvorane u obliku fudbalske, košarkaške i odbojkaške lopte.

Jedan od kompleksa koji će svakako predstavljati arhitehtonsko čudo, služiće za sve velike sportske događaje koji će se održavati u Kini. Datum početka izgradnje ovog kompleksa nije preciziran, ali su kineski zvaničnici potvrdili da će gradnja uskoro otpočeti.

Cena najskupljeg pansiona u hotelu iznosiće čak oko 10.000$, dok će se najjeftinija prenoćišta moći rezervisati za svega 1.000 do 2.500 američkih dolara.

Napiši komentar...