KADETSKO PRVENSTVO SRBIJE: Titula za Dimitrija Levajca i Sabinu Šurjan (FOTO)

Domaćin pojedinačnog prvenstva Srbije za ovu sezonu bio je Niš, gde su se kadeti i kadetkinje takmičili za titulu državnog prvaka. Na državno prvenstvo odazvao se veliki broj takmičara, a među njima nije izostao ni jedan član, odnosno članica reprezentacije. Šampionski pehar, na kraju, zasluženo je otišao u ruke Dimitrija Levajca, odnosno, Sabine Šurjan.

Kadeti (foto: RSTSN)

Pojedinačno prvenstvo Srbije za kadete i kadetkinje prošlo je u znaku najjače moguće konkurencije, jer među najbolje rangiranim takmičarima nije bilo onih koji nisu učestvovali. Samim tim, rezultat svakog od njih na turniru predstavlja realan odnos prema svim ostalim kadetima, odnosno kadetkinjama.

Dimitrije Levajac, član reprezentacije Srbije, koji živi i trenira u Moskvi, nakon titule šampiona u među mlađim kadetima, osvojene pre 2 godine, uspeo je da i sa ovog šampionata odnese najsjajnije odličije. Njegov rival u finalu bio je Bognar Bence, član Spartaka iz Subotice. Bronzana medalja pripala je Peru Tepiću, koji nastupa za Temerin, i Matiji Jovičiću, članu STAK-a.

Među kadetkinjama, titulu prvakinje države odbranila je Sabina Šurjan, članica Uniree iz Uzdina, koja je u finalnom meču nadigrala Tijanu Jokić, članicu Vršca. Treće mesto na prvenstvu Srbije pripalo je Kseniji Vereb (Senta) i Ani Feješ (Kanjiža).

U konkurenciji kadeta, najbolji dubl na ovogodišnjem prvenstvu Srbije je dubl Bognar Bence/Florian Fenjveši (Spartak/Bačka Topola). Srebrnom medaljom okitili su se Matija Jovičić i Miloš Marinković, članovi stonoteniske akademije Kocić. Poraženi polufinalisti, odnosno, osvajači bronze su Pero Tepić i Lazar Tomić (Temerin), kao i Marian Pinku i Nemanja Cvetković (Rapid/Smederevo).

Kao što je i očekivano, dubl koji su činile Sabina Šurjan i Tijana Jokić odneo je titulu u toj konkurenciji. One su do svoje titule stigle savladavši par Laura Kožokar/Anđela Menger u finalu, dok su se bronzanom medaljom okitile Ksenia Vereb i Oršolja Pele, kao i Ana Feješ i Hodi Beatrix.

Napiši komentar...