Nikola Marinković i Izabela Lupulesku juniorski šampioni Srbije (FOTO)

Juniorski šampionat Srbije za ovu sezonu održan je u Paraćinu, na kome se okupilo manje takmičara u odnosu na prethodnu sezonu, ali konkurencija je bila najjača moguća, onakva kakva se i očekuje kada je u pitanju državno prvenstvo. Titulu u muškom singlu odbranio je Nikola Marinković, dok je Izabela Lupulesku nova juniorska prvakinja Srbije.

Najbolji juniori Srbije

Najbolji juniori i juniorke Srbije okupili su se ove subote u Paraćinu. Organizacija takmičenja bila je na zadovoljavajućem nivou, s obzirom da je u pitanju prvenstvo države. Kategorija juniora okupila je najveći broj takmičara, što se i očekivalo. Novi-stari prvak Srbije je Nikola Marinković, član STAK-a, koji je titulu odbranio savladavši Nikšu Martinovića, člana subotičkog Spartaka. Bronzanom medaljom morali su da se zadovolje Aleksa Gacev (Radnički Pirot) i Luka Jovičić (STAK).

Dok je u muškoj konkurenciji šampion ostao nepromenjen, među devojkama titulu šampionke države, od sada nosi Izabela Lupulesku, članica Uniree iz Uzdina. Lupulesku je u finalnom meču nadigrala Tijanu Jokić (Vršac), koja je osvojila srebro, dok su Dragana Vignjević i Tamara Agošton, članice Obilića iz Novog Kneževca, podelile treću poziciju.

Titulu u konkurenciji muških dublova odneli su članovi STAK-a, Nikola Marinković i Luka Jovičić, koji su u borbi za zlato bili bolji od Alekse Adamovića i Nikole Grbića, koji brane boje Čelareva. Subotički dubl koji čine Nikša Martinović i Aleksandar Radosavljević, kao i dubl Aleksa Gacev/Matija Jovičić, osvojili su bronzano odličije.

Članica Sente, Ivana Vejnović, u paru sa članicom Obilića, Tamarom Agošton, odnela je titulu u kategoriji parova kod juniorki. Poražene finalistkinje su Dragana Vignjević (Obilić) i Tijana Jokić (Vršac), i one su osvojile srebro, dok su treću poziciju zasluženo osvojile Izabela Lupulesku (Unirea) i Ivana Milovanović (Senta), kao i članice beogradske Crvene Zvezde, Ana Aleksandrić i Marija Stajić.

Među mešovitim dublovima najbolje su se pokazali branioci titule, Nikola Marinković i Ivana Vejnović, kojima je poslednja prepreka na turniru bio miks Aleksa Gacev i Tijana Jokić. Poraženi polufinalisti, tj. osvajači bronze su Nikola Grbić (Čelarevo) i Dragana Vignjević (Obilić), kao i Luka Jovičić (STAK) i Tamara Agošton (Obilić).

Napiši komentar...