Predstavnici Srbije završili takmičenje na German Openu 2015

Troje reprezentativaca Srbije učestvovalo je na German Openu 2015, jednom od najjačih svetskih turnira koji se nalazi u okviru ITTF World Tour-a. Dragan Subotić, Bojan Crepulja i Andrea Todorović takmičili su se u pojedinačnim i dubl konkurencijama, ali nisu uspeli da izbore učešće na glavnu tablu ni u jednoj kategoriji.

Srbija je još jednom imala svoje predstavnike na velikom svetskom turniru, za koji se smatra da je ove sezone najveći Pro Tour turnir na starom kontinentu. Imena kao što su Ma Long, Zhang Jike, Timo Boll, Dimitrij Ovtcharov, predstavljaju sam svetski vrh. Upravo navedeni igrači takođe učestvuju na ovogodišnjem German Openu, pa bi i sam plasman na glavnu tablu turnira predstavljao ogromni uspeh za naše predstavnike.

Među ženama se, takođe, nalazi veliki broj takmičarki iz samog svetskog vrha, kao što su Kasumi Ishikawa, Feng Tianwei, Hyowon Seo i mnoge druge. Jedina ženska predstavnica Srbije, Andrea Todorović, u pojedinačnoj konkurenciji uspešno je prebrodila prvu fazu kvalifikacija za glavnu tablu turnira, gde se sastala sa Zion Lee iz Južne Koreje. Todorovićeva je u ovom meču slavila sa 4:3 i tako obezbedila prolaz u narednu rundu.

Sledeća rivalka Andree Todorović bila je Japanka Miyu Maeda, koja je zaustavila našu takmičarku savladavši je sa 4:1. U konkurenciji dublova, Todorovićeva je nastupala sa predstavnicom Francuske, Stephanie Loeuillette. Već u prvom kolu kvalifikacija, dubl Todorović/Loeuillette naišao je na nepremostivu prepreku. Ruskinje Polina Mikhailova i Maria Dolgikh savladale su srpsko-francuski dubl rezultatom 3:1.

Dok je Dragan Subotić u prvom kolu kvalifikacija bio slobodan, Bojan Crepulja je u toj fazi takmičenja za protivnika imao Nemca Dennisa Kleina, koga je uspeo da savlada tek nakon odigranog sedmog seta. Protivnik Bojana Crepulje je u narednoj rundi bio Šveđanin Jon Persson (VIDEO), koji je našeg reprezentativca savladao sa 4:1, dok je Dragan Subotić, u meču sa takmičarom iz Hong Konga, Ting Chun Wongom, pretrpeo poraz istim rezultatom.

Dubl Subotić/Crepulja, koji je na nedavno održanom Hungary Openu zabeležio zavidan rezultat, branio je boje naše zemlje i na ovom turniru. U prvom kolu kvalifikacija, naši predstavnici sastali su se sa Tobiasom Rasmussenom i Clausom Nielsenom iz Danske. Subotić i Crepulja uspeli su da slave u ovom meču i tako obezbede prolaz u narednu fazu takmičenja, a slavili su sa 3:1. Već u narednoj rundi, Fang Bo i Jingkun Liang iz Kine, stali su na put našim reprezentativcima, savladavši ih sa 3:0.

VIDEO: Bojan Crepulja – Jon Persson

Napiši komentar...