Rio 2016: Poslednja šansa za Ma Longa

Kao neko ko je u stanju da postane Grand Slam šampion, Ma Long se suočava sa vrlo kritičnom godinom za njegovu karijeru, a to je 2015, zbog svetskog prvenstva. Za njegovog trenera, Qin Zhijianga, ovo takmičenje je veoma važan faktor da li će se Ma Long pojaviti u Riu 2016, gde mu se pruža, verovatno poslednja prilika u karijeri da se okiti pojedinačnom medaljom na Olimpijadi.

Ma Long, kao jedan od najboljih stonotenisera sveta proteklih godina, u svojoj kolekciji nema najznačajnija odličija, kao što je titula šampiona sveta, olimpijska medalja, u pojedinačnom delu. Sa svojih 27 godina, stekao je dosta iskustva i mnogi smatraju da su njegove šanse za zlato u Riu velike, ali da je to ujedno i poslednja šansa za njega.

Takmičenje koje će biti najbolja uvertira za Olimpijadu, svakako je svetski šampionat, koji će se ove godine održati u kineskom gradu Suzhou. Kao neko ko je u poslednjem periodu konstantno u samom svetskom vrhu, Ma Long će, uz svoje saigrače iz reprezentacije, važiti za jednog od favorita turnira.

Ono što je za dvadesetsedmogodišnjeg Ma Longa najvažnije, jeste da nakon svetskog prvenstva izbori vizu za Rio, gde mu se pruža, verovatno poslednja prilika za medalju. Da li će Kinez uspeti da se okiti titulom svetskog prvaka, a zatim i olimpijskom medaljom, pokazaće vreme.

Napiši komentar...