SPANISH OPEN 2015: Kraj takmičenja za naše predstavnike (FOTO i VIDEO)

Srbiju je na Spanish Openu 2015 predstavljalo četvoro takmičara, Marija Galonja, Gabriela Feher, Monika Molnar i Aleksandar Karakašević. Naši predstavnici prikazali su dobru igru, od kojih su Aleksandar Karakašević i Gabriela Feher uspeli da se plasiraju na glavnu tablu u pojedinačnom delu, gde su u prvom kolu zaustavljeni, dok su Monika Molnar i Marija Galonja takmičenje završile ranije.

Marija Galonja i Monika Molnar, dubl konkurencija

Jedini muški predstavnik Srbije, Aleksandar Karakašević, takmičenje u pojedinačnom delu započeo je mečevima kvalifikacionih grupa, gde je bio bolji od Juana Lamadrida iz Čilea i Dominika Scheja, iz Nemačke. Ovim pobedama Karakašević je ostvario plasman među 64 najboljih, tj. na glavnu tablu, gde ga je čekao predstavnik Japana, Masataka Morizono. Rezultatom 4:2 mladi japanski igrač savladao je našeg asa, koji je takmičenje završio među 64.

Marija Galonja je svoje takmičenje u pojedinačnom delu završila već u grupnoj fazi, gde je pretrpela dva poraza. Prva rivalka bila joj je Shiho Matsudaira iz Japana, a druga Anja Schuh iz Nemačke. Japanka je bila ubedljiva i savladala Galonju sa 4:0, dok je predstavnica Nemačke tek u sedmom setu slavila protiv naše predstavnice.

U pojedinačnom delu nije se najbolje proslavila ni Monika Molnar, koja je svoj deo takmičenja takođe završila u grupnoj fazi. Monika se nalazila u grupi sa još 3 rivalke, i nažalost doživela sva 3 poraza u toj fazi. Prva protivnica bila joj je Yulia Prokhorova iz Rusije, zatim Galila Nasser iz Egipta i Jieni Shao, predstavnica Portugala.

Gabriela Feher je, za razliku od Molnar i Galonje, uspela da prebrodi prvu fazu takmičenja i sebi obezbedi učešće na glavnoj tabli. Sa skorom od 2 pobede i 1 porazom Feherova je kao drugoplasirana prošla u narednu fazu. Prejaka je bila za Anu Asebo iz Norveške i domaću predstavnicu, Marinu Niguez, koje je savladala sa 4:1, odnosno 4:0. Takmičarka iz Japana, Mika Tsuchida, bila je suviše dobra za našu predstavnicu i nadigrala je sa 4:1. Rivalka Gabriele Feher na glavnoj tabli bila je Nemica Xiaona Shan, koja je Feherovu savladala bez izgubljenog seta.

U konkurenciji parova, zajedno su nastupale Monika Molnar i Marija Galonja. Prvu kvalifikacionu rundu prebrodile su uspešno, savladavši Marie Migot i Audrey Zarif iz Francuske, sa 3:2. Naredna runda donela im je susret sa ruskim dublom, koji su činile Yulia Prokhorova i Elena Troshneva. Rezultatom 3:0 Ruskinje su zaustavile Moniku Molnar i Mariju Galonju.

Gabriela Feher, u dubl konkurenciji nastupala je zajedno sa španskom takmičarkom Sarom Ramirez. Svoj prvi meč uspele su da prepišu u svoju korist, gde su bile suviše dobre za Yuan Wan i Alenu Lemmer iz Nemačke, rezultatom 3:1. Još jedan trijmuf zabeležile su i u narednoj rundi takmičenja, gde su nakon 5 odigranih setova savladale Carole Grundisch (Francuska) i Xiaoxin Yang (Monako). Ostvarivši plasman na glavnu tablu, Feher i Ramirez zabeležile su odličan rezultat.

U toj fazi takmičenja, među 16 najboljih dublova, doživele su poraz od Dore Madarasz i Szandre Pergel, reprezentativke Mađarske, i tako okončale svoje učešće u dubl konkurenciji.

VIDEO:

Napiši komentar...