TROFEJ ALEKSINCA: Akoš Benke i Kata Čikoš pobednici turnira (FOTO)

Poslednja provera za mlađe kadete, pred prvenstvo države, odigrala se u Aleksincu, gde su na turniru A klase učestvovali mlađi kadeti i mlađe kadetkinje. Očekivanu titulu među dečacima odneo je Akoš Benke, koji je ove godine neporažen na turnirima u svojoj kategoriji, dok je među devojčicama najbolja bila Kata Čikoš.

Mlađi kadeti

Aleksinac je u vikendu za nama bio domaćin jednog od najjačih ovosezonskih turnira za mlađe kadete. Kao turnir A klase, privukao je gotovo sve takmičare koji se takmiče i na ostalim turnirima za svoju kategoriju. Među mlađim kadetima, očekivano, najbolji je bio član Vojvodine iz Bačkog Gradišta, Akoš Benke. On je u finalu nadigrao Đorđa Pavlovića, koji je član Morave iz Velike Plane. Bronzanu medalju uspeli su da osvoje Vladimir Jovičić (IMT) i Jovan Jockov (Lav Jevremovac).

Članica Horgoša, Kata Čikoš, blistala je u kategoriji mlađih kadetkinja. Ona je uspela da osvoji titulu savladavši Danijelu Karkušovu (Slavija 96) u finalu. Poraz u polufinalu doživele su Radmila Tominjak i Barbara Đurčik, koje nastupaju za Vojvodinu BG, pa su morale da se zadovolje bronzanim odličijem.

Mlađe kadetkinje (foto: fb. STK Slavija 96)

Napiši komentar...