USPEH ZA USPEHOM: Dimitrije Levajac i Filip Radović bronzani na Italian Junior & Cadet Openu (FOTO)

Takmičari iz Srbije učestvovali su na još jednom turniru koji je pod organizacijom ITTF-a, a u pitanju je Italian Junior & Cadet Open, koji je od 4. do 8. marta održan u italijanskom gradu Lignanu. Na turniru je učestvovalo 7 naših predstavnika, a jedino odličije osvojio je Dimitrije Levajac, u dublu i u ekipnoj kategoriji, sa Filipom Radovićem.

Novi uspeh za Dimitrija Levajca! Naš mladi reprezentativac uspeo je da osvoji dva bronzana odličija na turniru svetskih razmera. Ovog puta, treću poziciju, zajedno sa Filipom Radovićem iz Crne Gore, Levajac je osvojio na Italian Junior & Cadet Openu, koji je održan u Italiji, u dubl i ekipnoj konkurenciji.

Srpsko-crnogorski dubl takmičenje je započeo mečom šesnaestine finala, gde su Levajac i Radović odmerili snage sa italijanskim predstavnicima Marcom Cappucciom i Alessandrom Cicchittiom. Pobedom od 3:1 (9:11, 11:3, 11:4, 11:4) obezbedili su plasman u osminu finala.

Naredni rivali mladom dublu sa ovih prostora bili su Patrik Bucko iz Slovačke, i Matej Siwiec iz Češke. Levajac i Radović uspeli su da prebrode još jednu prepreku ka medalji, savladaši svoje protivnike sa 3:1, po setovima 11:7, 11:7, 6:11, 11:5.

Presudni meč za osvajanje odličija bio je četvrtfinalni duel protiv španskog dubla, koji su činili Miguel Francisco Ruiz i Javier Soria. Dramatičan meč, na kraju, ipak je pripao srpsko-crnogorskom dublu, koji je ovom pobedom obezbedio bronzanu medalju, i borbu za finale. Rezultat po setovima bio je 3:2 u korist Levajca i Radovića (7:11, 11:7, 4:11, 14:12, 11:9).

Polufinale ovog velikog turnira bilo je takođe veoma dramatično, ali je poslednji set ovog meča ipak primao italijanskom dublu, koji su činili Matteo Mutti i Carlo Rossi. Još jedan meč u pet setova ovog puta završio se loše po našeg i crnogorskog predstavnika, te su Dimitrije i Filip morali da se zadovolje bronzanom medaljom. Mutti i Rossi slavili su sa 3:2, po setovima 11:8, 11:3, 8:11, 9:11, 11:4.

Dimitrije Levajac i Filip Radović nastavili su sa odličnim partijama i u ekipnom delu, gde su u grupnoj fazi obezbedili učešće u četvrtfinalu, sa dve pobede. Savladali su Hrvatsku sa 3:2, i treću ekipu Italije sa 3:0. Usledio je veoma uzbudljiv meč četvrtfinala koji su Dimitrije i Filip uspeli da dobiju, i to favorizovanu ekipu Litvanije, rezultatom 3:2. Prva ekipa Italije bila je prejaka za sastav koji su činili Dimitrije i Filip. Doživeli su poraz sa 3:1 i osvojili još jednu, veoma značajnu bronzu.

Među učesnicima na ovom turniru našli su se i Danijela Karkušova, Tijana Jokić, Tamara Agošton, Ivana Vejnović, Izabela Lupulesku i Dragana Vignjević, ali, sem Levajca, ni jedan predstavnik Srbije nije osvojio medalju na ovom turniru. Od navedenih predstavnika bez medalje, najboljim uspehom može se pohvaliti Tijana Jokić, koja je odličnom igrom obezbedila plasman među 8 najboljih, ali je tu bila zaustavljena i ostala uskraćena za medalju.

Napiši komentar...