Vladimir Radonjić i Andrea Todorović novi prvaci Srbije!

Pojedinačno prvenstvo Srbije za seniore i seniorke održano je u novosadskom Spensu, gde su se, u nešto slabijoj konkurenciji od očekivane, naši stonoteniseri borili za titule u pojedinačnim i dubl konkurencijama. Novi seniorski prvaci Srbije su Vladimir Radonjić i Andrea Todorović.

Novi Sad je, nakon višegodišnjeg domaćinstva Subotice, ove godine bio grad u kome su se seniori i seniorke borili za titulu državnog prvaka. Slabija konkurencija od očekivane bila je prilika za domaće Superligaše da se na najvažnijem turniru u godini pokažu u najboljem svetlu i zabeleže što bolji rezultat na prvenstvu države.

Posebna euforija vladala je pred početak još jednog državnog prvenstva, s obzirom da se među učesnicima nisu našli standardni reprezentativci, kao i nekolicina igrača koji bi važili za jedne od favorita. Najviše se očekivalo od prvog nosioca, i ujedno jedinog seniora na turniru koji nastupa u inostranstvu, a to je Dragan Subotić.

Ipak, titula je otišla u ruke mladog Vladimira Radonjića, člana zrenjaninskog Banata. On je u finalu uspeo da savlada svog saigrača, Valentina Nađ Nemedija. Poraz od šampiona u polufinalu doživeo je Dragan Subotić, pa je morao da se zadovolji bronzanim odličijem, dok je bronzu osvojio i Ilija Majstorović, koga je u borbi za finale nadigrao Nađ Nemedi.

Nova seniorska šampionka Srbije je naša reprezentativka Andrea Todorović, koja je do svoje titule došla pobedivši članicu Panonije, Anetu Maksuti, u finalu. Članica Novog Sada, Viktorija Tružinski, uspela je da osvoji treću poziciju, koju je podelila sa članicom Uniree iz Uzdina, Anelijom Lupulesku.

Među muškim parovima najsjajnijim odličijem okitili su se Vladimir Radonjić i Dragan Subotić, koji su u finalnom meču nadigrali Roberta Fišera (Panonija) i Borisa Mihailovića (Crvena Zvezda). Još jednu medalju osvojili su Valentin Nađ Nemedi i Ilija Majstorović, ali ovog puta bronzanu, u dubl konkurenciji, dok su se istim odličijem okitili Nikola Strugarević i Marko Popović, članovi zrenjaninskog Stenesa.

Novosadski dubl Viktorija Tružinski/Ana Žofia Fenjveši još jednom su pokazale da su u ovoj konkurenciji neprikosnovene. One su u borbi za zlato bile suviše jake za Aliz Đurčik (Panonija) i Aleksandru Radonjić (Radnički), kojima je pripalo srebro. Treću poziciju podelile su Aleksandra Savić i Anđelija Ratić, članice Novog Sada, kao i Izabela Lupulesku (Uzdin) i Monika Molnar, koja nastupa u Francuskoj.

U kategoriji mešovitih parova šampionsku titulu odneli su članovi šampionskih superligaških timova, Valentin Nađ Nemedi (Banat) i Ana Žofia Fenjveši (Novi Sad). Snagu za još jedno zlato nije imao Vladimir Radonjić, koji je u miksu sa Anetom Maksuti morao da se zadovolji srebrom. Ivor Katić (Bus Computers) i Aleksandra Savić, kao i Dragan Subotić i Anđelija Ratić uspeli su da se domognu bronzanog odličija u mešovitim parovima.

Državno prvenstvo koje je iza nas pamtiće se po velikom broju medalja članova superligaških timova, među kojima se nalazi ogroman broj mladih igrača koji su tek zakoračili u seniorske vode. Pritom, očekujemo da će se na državnom šampionatu sledeće godine naći i članovi reprezentacije Srbije, koji su ovogodišnje izdanje preskočili.

Napiši komentar...