SUZHOU 2015: Predstavnici Srbije na svetskom prvenstvu

Pojedinačni svetski šampionat se bliži. Od 26. aprila do 3. maja grad Suzhou ugostiće najbolje stonotenisere sveta, među kojima će se naći šestoro predstavnika Srbije. Našu zemlju predstavljaće po 3 seniora i 3 seniorki, koji su standardni članovi reprezentacije Srbije.

Prvenstvo sveta predstavlja najveće takmičenje za svakog stonotenisera, od kojih su oni najuporniji već uveliko u pripremnom periodu, dok su pojedini igrači još uvek na svojim odmorima. Apsolutni favoriti, i u muškoj i u ženskoj konkurenciji, biće takmičari iz Kine, čiji igrači ujedno i brane titule u pojedinačnom delu takmičenja.

Naši seniori i seniorke takmičiće se u pojedinačnom delu, dok će pojedini takmičari nastupati i u dubl i miks dubl konkurenciji. Među seniorima koji će braniti boje naše zemlje, nalaze se Aleksandar Karakašević, Marko Jevtović i Pete Žolt, dok će Anamaria Erdelji, Gabriela Feher i Andrea Todorović nositi dres Srbije u kategoriji seniorki.

Svi navedeni takmičari nastupaće u pojedinačnoj konkurenciji, dok će se neki od naših predstavnika naći i u kategoriji dublova, odnosno mešovitih dublova.

Aleksandar Karakašević, zajedno sa Bojanom Tokićem iz Slovenije, takmičiće se u konkureniciji dublova, dok će se sa Litvankom Rutom Paskauskiene oprobati među mešovitim parovima. Marko Jevtović i Pete Žolt biće jedini srpski dubl na ovom šampionatu u muškoj kategoriji, dok će Žolt, zajedno sa Gabrielom Feher, braniti boje Srbije među mešovitim parovima.

Anamaria Erdelji i Gabrela Feher činiće ženski dubl, dok će dubl saigrač Andree Todorović biti Nicole Trosman iz Izraela.

Napiši komentar...