SUZHOU 2015: Senzacija tako blizu (FOTO i VIDEO)

Svetsko prvenstvo u Suzhou već uveliko traje. Najbolji danas počinju svoj pohod na titulu u pojedinačnom delu, dok su u takmičenju dublova i miks dublova svi bili za stolovima već od prvog dana. Aleksandar Karakašević, u miks dublu sa Rutom Paskauskiene već u rundi od 128 parova naleteo je na kineski miks dubl Yan An i Wu Yang, koji su 11. odnosno 7. na svetskoj rang listi.

Za bivše prvake Evrope u miks dublu, Aleksandra Karakaševića i Rutu Paskauskiene, prva prepreka na ovogodišnjem šampionatu sveta bila je jako neugodna. Yan An, koji je trenutno 11. na ITTF rang listi, kao i Wu Yang, koja se nalazi na 7. poziciji na svetu, u vrlo neizvesnom meču uspeli su da slome otpor srpsko-litvanskog miks dubla.

Većina gledalaca verovatno nije očekivala da će Karakašević i Paskauskiene tek nakon 7. seta završiti ovaj meč. Ono što su prikazali, bila je igra kao iz najboljih dana, kada su na tlu Evrope zajedno bili neprikosnoveni. Ipak, nisu uspeli da naprave pravu senzaciju, koja bi, barem u toj konkurenciji, sigurno bila jedna od najvećih na ovom svetskom prvenstvu.

I ako su Yan An i Wu Yang vodili sa 2:0 u setovima, pa i sa 3:1, srpsko-litvanski dubl uspeo je da meč uvede u sedmi set, koji je takođe bio pun neizvesnosti. Svakako, nakon ovog meča, Karakašević i Paskauskiene ostavili su sjajan utisak. Rezultat po setovima: (11:7, 11:8, 9:11, 11:6, 7:11, 8:11, 11:8)

Nezadovoljan žrebom
U intervjuu koji je dao za ITTF, nakon meča, Aleksandar Karakašević istakao je da je meč odlučio praktično jedan poen, ali je posebno istakao da nije zadovoljan zbog toga što je ITTF postavio njega i Litvanku tek za 69. nosioce. Kao četvorostruki evropski šampioni u miks konkurenciji, morali su biti postavljeni na višoj poziciji, kada su nosioci u pitanju, rekao je Karakašević. Ceo intervju možete pogledati u snimku ispod.

Naši čitaoci imali su priliku da meč prate uživo, s obzirom da je odigran na stolu broj 1 koji je pokriven kamerama. Da potsetimo, na ITTF TV moguće je pratiti uživo prenos sa prvih 8 stolova.

ITTF TV – UŽIVO PRENOS

Snimak meča:

Napiši komentar...