Akoš Benke i Ana Feješ prvaci Srbije za mlađe kadete (FOTO)

Šabac je bio domaćin pojedinačnog prvenstva Srbije za mlađe kadete i mlađe kadetkinje. Ukupno 80 mladih igrača učestvovalo je na ovom turniru, od kojih su samo oni najbolji uspeli da se okite nekom od medalja. U kategoriji dečaka, očekivano, titulu je odneo Akoš Benke, dok je kod devojčica najbolja bila Ana Feješ.

Mlađi kadeti pojedinačno

Poslednje u nizu pojedinačnih prvenstva u Srbiji odigrano je u Šapcu, u subotu 2. maja, u hali ”Zorka”. Favoriti nisu izostali ni u jednoj konkurenciji, tako da je turnir bio izuzetno jak. Među mlađim kadetima, kao i tokom cele sezone, i ovog puta blistao je Akoš Benke. Ovaj mladi stonoteniser, koji nastupa za Vojvodinu iz Bačkog Gradišta, neporažen je u ovoj sezoni, kada su u pitanju turniri za mlađe kadete. Srebro je pripalo Vladimiru Jovičiću, članu beogradskog IMT-a, dok su treću poziciju podelili Aleksandar Čokić (Spartak) i Đorđe Pavlović (Morava).

Ana Feješ, članica STK Kanjiža, bila je najbolja među mlađim kadetkinjama. Ona je u finalu nadigrala Katu Čikoš iz Horgoša, dok je bronza pripala Danijeli Karkušovoj (Slavija 96), kao i Radmili Tominjak, članici Vojvodine iz Bačkog Gradišta.

Finalisti među dečacima, bili su nepobedivi u dubl kategoriji. Akoš Benke i Vladimir Jovičić osvojili su titulu u toj konkurenciji, savladavši Đorđa Pavlovića i Aleksandra Čokića. Ognjen Tasovac (IMT) i Dušan Petričević (Vranje) zauzeli su treće mesto, kao i Zvezdan Grujić i Jovan Jockov (Lav-Jevremovac).

Kao i kod mlađih kadeta, i među mlađim kadetkinjama najbolje u pojedinačnom delu, bile su najbolje i u dublu, a one su Ana Feješ i Kata Čikoš. Srebro je pripalo Bosika Danijeli i Bezeg Reki, članicama Uniree. Dobo Laura (Doža) i Danijela Karkušova, kao i Barbara Đurčik i Radmila Tominjak (Vojvodina BG), osvojile su bronzano odličije.

Napiši komentar...