CROATIA OPEN 2015: Učestvovalo 17 takmičara iz Srbije (FOTO i VIDEO)

Prvo testiranje nakon svetskog prvenstva za naše predstavnike bio je Croatia Open 2015, koji je održan u Zagrebu. Srbiju je na ovom pro-turu predstavljalo čak 17 takmičara, od kojih niko nije uspeo da se vrati sa odličijem, ali su neki ipak uspeli da zabeleže dobre plasmane.

Veliki broj igrača iz Srbije učestvovalo je na jednom od najjačih turnira u ovom delu Evrope. Pored standardnih reprezentativaca naše zemlje, u Zagrebu su nastupali i mladi takmičari iz Srbije, koji nastupaju u domaćim ligama. Niko od naših predstavnika nije uspeo da se domogne polufinala, odnosno medalje, već su svi svoje nastupe okončali u četvrtfinalu ili ranije.

Pogled na salu u Zagrebu

Nakon preliminarnog, odnosno kvalifikacionog dela takmičenja, plasman na glavnu tablu seniora uspeli su da obezbede standardni reprezentativci, Karakašević, Jevtović i Pete. Najstariji član ove trojke, Aleksandar Karakašević, oprostio se od svog učešća u pojedinačnom delu već u rundi od 64. Takuya Jin iz Japana savladao je Karakaševića sa 4:2. Marko Jevtović uspeo je da prvu prepreku u ovom delu takmičenja prebrodi, i to sa 4:0, a protivnik mu je bio Simon Pfeffer iz Austrije. Plasman među 32 ostvario je i Žolt Pete, koji je sa 4:2 bio bolji od Petka Gabrovskog iz Bugarske.

Protivnik Marka Jevtovića u šesnaestini finala bio je neugodni Francuz Stephane Ouaiche, koji ga je savladao bez izgubljenog seta, dok je Pete u vrlo neizvesnom meču eliminisao Šveđanina Jensa Lundqvista, rezultatom 4:3, i plasirao se u osminu finala. Naredni rival Petea bio je Maharu Yoshimura, koji je u osmini finala našeg reprezentativca eliminisao sa turnira, rezultatom 4:2.

Plasman među 64 najboljih u ženskoj konkurenciji, ostvarile su Anamaria Erdelji i Andrea Todorović. Aktuelna šampionka Srbije, Andrea Todorović, zaustavljena je u ovom delu turnira od takmičarke iz Japana, Misaki Morizono, sa ubeljivih 4:0. Erdelji je, rezultatom 4:1, uspela da nadigra nemačku takmičarku Jiaduo Wu, i tako obezbedi plasman među 32. Naša reprezentativka nije imala snage da prebrodi i sledeću prepreku. U pitanju je bila Korejanka Eunchong Yoo, koja je sa 4:1 pobedila našu takmičarku.

Aleksandar Karakašević i Bojan Crepulja jedini su muški dubl iz Srbije koji je izborio plasman u osminu finala tog dela takmičenja. Srećna okolnost za naše takmičare, bila je ta što su bez borbe ostvarili plasman u četvrtfinale, jer se španski dubl He Zhiwen i Machado Carlos nije pojavio. U meču za polufinale dubl iz Srbije odmerio je snage sa tandemom iz Japana, koji su činili Yuya Oshima i Masataka Morizono. Mladi Japanci savladali su Karakaševića i Crepulju sa 3:0, i tako se plasirali u polufinale, a naše takmičare ostavili bez odličija.

U konkurenciji ženskog dubla, Anamaria Erdelji i Andrea Todorović plasirale su se među 16 najboljih, ali više od toga nisu mogle. Poraz su doživele od strane Dore Madarasz i Sandre Pergel iz Mađarske, rezultatom 3:1.

Nikola Strugarević

Pored naših seniorskih reprezentativaca, na turniru su učestvovali i mladi reprezentativci, ali niko od njih nije uspeo da se plasira na glavnu tablu u kategoriji ispod 21 godine. Među učesnicima iz Srbije, pored već navedenih, učestvovali su i Viktorija Tružinski, Anđelija Ratić, Aliz Đurčik, Monika Molnar, Ana Žofia Fenjveši, Vladimir Radonjić, Aneta Maksuti, Valentin Nađ Nemedi, Ilija Majstorović, Nikola Strugarević i Aleksandra Savić.

Kompletni rezultati turnira

Video:

Anamaria Erdelji – Eunchong Yoo
Marko Jevtović – Simon Pfeffer
Anamaria Erdelji/Andrea Todorović – Michaela Klarsson/Huda Mustafa
Nikola Strugarević – Mawussi Agbetoglo
Anđelija Ratić – Hyobin Yoon
Aliz Đurčik – Audrey Zarif
Monika Molnar – Mingyung Kim
Aliz Đurčik – Katerina Tomanovska
Aliz Đurčik – Diana Lupu

Napiši komentar...