KVALIFIKACIJE ZA PRVU LIGU: Muškarci u Nišu, žene u Zmajevu (SPISAK UČESNIKA)

Narednog vikenda, ekipama koje su u svojim Drugim ligama po regionima obezbedile prva dva mesta, predstoji kvalifikacioni turnir za popunu Prvih liga Srbije. Sedam muških i šest ženskih timova, boriće se za po 2 mesta koja vode u viši rang takmičenja. Muškarci će svoj kvalifikacioni turnir odigrati u Nišu, dok će žene igrati u Zmajevu.

Kvalifikacioni turnir, nakon kojeg će se znati novi prvoligaši u muškoj i ženskoj Prvoj ligi, odigraće se 9. i 10. maja u Nišu, odnosno, u Zmajevu. Razlog zbog kojeg će muškarci i žene igrati odvojeno je taj što se na konkurs za organizaciju turnira nije javio ni jedan kandidat koji bi bio domaćin i muškarcima i ženama.

Po dve prvoplasirane ekipe Drugih liga iz regiona Vojvodine, Beograda, regiona Niš i Kosova, učestvovaće na ovom turniru, s tim što će u konkurenciji muškaraca sa Kosova nastupati samo jedna ekipa, dok u ženskoj konkurenciji Kosovo neće imati predstavnika.

Iz regiona Vojvodine, u muškom delu, nastupaće Unirea iz Uzdina i Čelarevo. Sastav ekipe iz Uzdina je sledeći: Lupulesku Ilija, Radović Filip, Stoja Sebastijan, Šubonj Aleksa, Dalea Irinel, Neda Daniel, Ardeljan Dario, dok za Čelarevo nastupaju Adamović Aleksa, Grbić Nikola, Mršić Strahinja, Đurđev Žarko i Subotić Milan.

Najbolji drugoligaši regiona Beograd su Pančevo Taurunum iz Beograda. Tim iz Pančeva čine sledeći igrači: Mlekov Jožef, Marić Nemanja, Kušić Dušan, Karakašević Zoran, Ristovski Slobodan, Čabrilo Milija, dok za ekipu iz prestonice igraju Britka Zvonimir, Jakovljević Vladimir, Lazarević Miroslav, Sarić Mišo, Dovijanić Aleksandar i Etveš Dimitrije.

Dve prvoplasirane ekipe Druge lige jug su Jedinstvo Užice, kao i domaćin, niški Železničar. Mujić Predrag, Đurakić Pavle, Đurakić Mihailo, Pejak Đorđe, Stojić Vladimir, Mićović Branko, Tripković Darko, Čolović Marko, Nikolić Danko i Bosić Milan čine sastav ekipe iz Užica, dok su za domaćina registrovani sledeći igrači: Zakić Žarko, Petrović Goran, Đorđević Dragan, Mitrović Miroslav i Gacev Aleksa.

Jedina ekipa sa područja Kosova je STK Lešak, za koji nastupaju Bogdanović Uroš, Petrović Jovica, Čolović Vladimir, Lukić Zvonko i Vućićević Petar.

Šest ekipa u konkurenciji žena boriće se za dve pozicije koje vode u Prvu ligu, a razlog toga je izostanak ženskih ekipa sa Kosova. Za domaćina turnira, Zmajevo, nastupaju: Knežević Sandra, Knežević Jovana, Jović Miona, Žigić Tamara, Babić Aleksandra i Pilipović Tamara. Sastav prošlogodišnjeg učesnika, ekipe NS 2011 iz Novog Sada je sledeći: Vignjević Branislava, Mesaroš Izabela, Tot Jadranka, Beljanski Isidora.

Beogradski region predstavljaće Barajevo i Smederevo. Jovičić Milica, Nešić Nevena, Đorđević Aleksandra, Damnjanović Jovana, Cincović Jelica, Popović Tijana, Popović Emilija, Ristivojević Zorana, Alić Ranka i Petrović Ana, braniće boje Barajeva, dok će za Smederevo igrati Vakulović Tanja, Vakulović Sanja, Milošević Anđela, Karanović Natalija, Mladenović Aleksandra Marković Olivera, Stevanović Nevena, Čukić Nikolija i Tančić Danica.

Lužnica iz Babušnice i Stoni iz Niša predstavljaju region Niš na ovom kvalifikacionom turniru. Za Lužnicu nastupaju: Tomić Milica, Jovanović Anica, Nikolić Ljubica, Ognjanović Anđela, Ljubov Teodora, Petrović-Jovanović Jovana, Petrović-Jovanović Nevena, dok će Krstić Jovana, Đokić Ivana, Popović Natalija, Đorđević Milica, Popović Miljana, Rinčić Julijana, Rančić Ana, Kobliška Milica, Stevanović Aleksandra i Jocić Miona nastupati za Stoni.

Napiši komentar...