NOVI PRVOLIGAŠI: Unirea i Železničar Niš – Zmajevo i NS 2011 (FOTO)

Kvalifikacioni turnir za popunu Prvih liga Srbije održan je, za muškarce u Nišu, a za žene u Zmajevu. Ukupno 7 ekipa borilo se za prva dva mesta kod muškaraca, dok je kod žena ukupno bilo 6 ekipa. Nakon dvodnevne borbe, plasman u Prvu ligu za muškarce obezbedili su Unirea iz Uzdina i niški Železničar, kao i Zmajevo i NS 2011, kod žena.

Novi prvoligaši – Unirea i Železničar

Za razliku od prošlih godina, ove godine se turnir za popunu Prvih liga igrao na dve različite lokacije, u Nišu i Zmajevu. U veoma jakoj konkurenciji, muškarci su se za prve dve pozicije koje vode u Prvu ligu, borili u Nišu. Učestvovalo je 7 ekipa, po dve iz svakog regiona i jedna ekipa sa Kosova. Uloga glavnog favorita za prolaz dalje pripadala je Unirei, koja je tu ulogu i opravdala. Plasman u Prvu ligu obezbedili su sa prve pozicije na turniru, dok su se za drugu poziciju izborili igrači Železničara iz Niša, koji su ujedno bili i domaćini ovog turnira.

Unirea Uzdin: Lupulesku Ilija, Radović Filip, Stoja Sebastijan, Šubonj Aleksa, Dalea Irinel, Neda Daniel, Ardeljan Dario
Železničar Niš: Zakić Žarko, Petrović Goran, Đorđević Dragan, Mitrović Miroslav, Gacev Aleksa

Dok su se muškarci nadmetali na jugu Srbije, žene su u Zmajevu vodile borbu za prvu i drugu poziciju. Na turniru nisu učestvovale ekipe sa Kosova, već su se tu našle 6 ekipe iz Vojvodine, Beograda i centralne Srbije. Vojvođanke su i ovog puta pokazale da je taj deo Srbije, kada je ženski stoni tenis u pitanju, na višem nivou od ostalih, pa su se u Prvu ligu plasirale igračice domaćeg Zmajeva, sa prvog mesta, kao i ekipa NS 2011 iz Novog Sada, koje su bile drugoplasirane.

Zmajevo: Knežević Sandra, Knežević Jovana, Jović Miona, Žigić Tamara, Babić Aleksandra, Pilipović Tamara
NS 2011: Vignjević Branislava, Mesaroš Izabela, Tot Jadranka, Beljanski Isidora

Kompletni rezultati kvalifikacija biće naknadno objavljeni.

One thought on “NOVI PRVOLIGAŠI: Unirea i Železničar Niš – Zmajevo i NS 2011 (FOTO)

  • 27.11.2015. at 10:58
    Permalink

    Poštovani, drago mi je da pišete o stonom tenisu i da možemo da pratimo događaje. Dobronamerno skrećem pažnju da je po zvaničnom pravopisu obaveza da se prvo piše ime pa prezime u svim oblastima javnog izražavanja. Srdačni pozdrav iz Novog Sada!

    Reply

Napiši komentar...