Održan međunarodni turnir Novog Sada za juniore i kadete (FOTO)

Poslednji otvoreni turnir pred završni TOP 12, za juniore i kadete bio je međunarodni turnir Novog Sada. Turnir B klase okupio je gotovo sve mlade igrače koji su tokom cele sezone nastupali na turnirima u našoj zemlji, pa je konkurencija bila izuzetno jaka. Ubrzo nakon turnira, STSS će objaviti rang liste i biće poznati svi učesnici TOP 12.

Juniori

Novi Sad je u vikendu za nama ugostio veliki broj juniora i kadeta, koji su se na turniru B klase borili za što bolji plasman. Da je zasluženo najbolji junior u Srbiji, još jednom je potvrdio Nikola Marinković. Član STAK-a je titulu osvojio savladavši Aleksu Gaceva, koji nastupa za Radnički iz Pirota. Treću poziciju osvojili su Luka Jovičić (STAK) i Nikola Grbić (Čelarevo).

Tijana Jokić, članica Vršca, bila je odlično raspoložena ovog vikenda, i uspela da osvoji juniorsku titulu na ovom turniru, i ako je još uvek kadetkinja. Ela Halas iz Subotice bila je njena protivnica u finalu, koja se okitila srebrnom medaljom, dok su treću poziciju podelile saigračice iz kluba, Dragana Vignjević i Tamara Agošton, koje nastupaju za Obilić.

Kadeti

Mladi Matija Jovičić uspeo je da trijmufuje u konkurenciji kadeta, i tako potvrdi prvu poziciju na kadetskoj rang listi Srbije. Druga pozicija pripala je Fenjveši Florijanu (Bačka Topola), koji je na putu do finala u četvrtfinalu izbacio drugog nosioca, Tepića. Među osvajačima bronze, našli su se Bognar Bence, član Spartaka, i Lazar Tomić, član Temerina.

Najbolja juniorka na ovom turniru, Tijana Jokić, blistala je i u kadetskoj konkurenciji. Jokićeva je titulu osvojila uz samo jedan izgubljeni set, u polufinalu, a u finalu je nadigrala Lauru Kožokar (Rapid). Bronzanu medalju osvojila je Kata Dudaš iz Bačke Topole, kao i Nikolet Oros, članica Vojvodine iz Bačkog Gradišta.

Napiši komentar...