SUZHOU 2015: Xu Xin eliminisan u pojedinačnom delu, u miksu titula (FOTO i VIDEO)

Put ka šampionskoj tituli u pojedinačnom delu, za Xu Xina se završio prerano. Drugi nosilac na šampionatu je u meču osmine finala doživeo poraz od sunarodnika Fang Boa, rezultatom 4:3, dok je u miks dublu sa Yang Haeun osvojio titulu. Kraj takmičenja u pojedinačnom delu, Xu Xin će pamtiti i po povredi ramena, koju je doživeo u toku meča.

Jedan od članova ”fantastične četvorke” iz Kine eliminisan je u pojedinačnom delu svetskog prvenstva. Ovaj mladi kineski igrač nije uspeo da savlada svog sunarodnika i saigrača iz reprezentacije, Fang Boa, koji ga je nadigrao nakon sedam odigranih setova.

Ono što je Xu Xinu prilično zasmetalo u meču sa svojim zemljakom jeste povreda levog ramena, zbog koje nije mogao da pruži svoj maksimum u meču. Na njegovu sreću, povreda ga nije omela u finalu mešovitih parova gde je, zajedno sa Yang Haeun, blistao i osvojio šampionski pehar.

Protivnici kinesko-korejskog para u finalu bili su Maharu Yoshimura i Kasumi Ishikawa iz Japana, koji nisu imali snage da nadiraju nove svetske šampione. Ubedljivom pobedom od 4:0 (11:7, 11:8, 11:4, 11:6), Xu Xin i Yang Haeung nisu dozvolili da titula ode u Japan, već su na maestralan način osvojili titulu prvaka sveta.

FINALE: Xu Xin/Yang Haeun – Maharu Yoshimura/Kasumi Ishikawa

1/8 FINALA: Xu Xin – Fang Bo

Napiši komentar...